12 april 2011
Kia Picanto

Kia Picanto

Kia maakt prijzen Picanto 2011 bekend

12 april 2011 | De nieuwe Picanto beleeft op de AutoRAI zijn Nederlandse debuut. Hij wordt leverbaar als drie- en als vijfdeurs model. Het nieuwste Kia-model is een A-segment auto, het meest populaire en grootste marktsegment van Nederland. De Picanto wordt in Nederland leverbaar vanaf 7.995 euro.

De nieuwe generatie wordt in tegenstelling tot zijn voorganger leverbaar als drie- en als vijfdeurs. De sportieve driedeursvariant zal na de zomer op de Nederlandse markt verschijnen, terwijl de vijfdeurs versie al direct leverbaar wordt.

Tijdens de introductie van de nieuwe Picanto is er keuze uit twee compleet nieuwe krachtbronnen, die standaard zijn gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Na de zomer wordt de Picanto motoren line-up gecompleteerd met een LPi variant. Alle motoren zijn belastingvrij, dus geen BPM, geen wegenbelasting en slechts 14% bijtelling voor zakelijke rijders.

Kia Picanto

De basisversie heeft geen aanvullende typeaanduiding en kan optioneel worden geleverd met airco. De basisversie met airco kan naar wens worden voorzien van het Comfort Pack (895 euro). Dit pakket biedt veel comfort verhogende items zoals een geïntegreerde radio/CD speler en elektrisch bedienbare ramen en spiegels.

Wie prijs stelt op meer luxe kan kiezen voor het Style pakket, dat ondermeer bestaat uit een smart key, een startknop, Bluetooth en automatische airconditioning. Voor de sportieve rijder is er het Exterior Pack (995 euro) dat zaken biedt als 15 inch lichtmetalen wielen, projectiekoplampen met LED dagrijverlichting, LED achterlichten en knipperlichten in de elektrisch inklapbare spiegels.

Het Style Pack (995 euro) en het Exterior Pack zijn overigens in combinatie met het Comfort Pack met elkaar te combineren. De nieuwe Picanto is leverbaar in negen kleuren (waarvan vijf compleet nieuwe tinten) waarvan zeven metallic- en twee solidlakken.

Kia Picanto

De prijzen:

  • Picanto 1.0 CVVT € 7.995,00
  • Picanto 1.0 CVVT airconditioning € 8.795,00
  • Picanto 1.2 CVVT airconditioning € 9.295,00
  • Automaat voor Picanto 1.2 CVVT € 1.500,00
  • Meerprijs 5-deurs uitvoering €  500,00