11 april 2011
 

Seat

Seat betreedt Chinese automarkt

11 april 2011 | Voor het eerst in de geschiedenis van Seat is het Spaanse merk vertegenwoordigd tijdens de Shanghai Motor Show (21-28 april), als onderdeel van de strategie van Seat om de activiteiten van de onderneming uit te breiden naar nieuwe markten. Seat's belangrijkste doelstelling is om het merk op het netvlies van potentiële kopers te brengen alvorens de verkoop van de Leon- en Ibiza-modellen in 2012 in China van start gaat.

Het Spaanse merk heeft naar eigen zeggen onderkend dat er vraag naar opvallende Europese auto's bestaat onder consumenten in China en is van mening dat de tijd rijp is om de activiteiten van het merk naar deze belangrijke markt uit te breiden. "Uit ons onderzoek blijkt dat Chinese autokopers prijs stellen op prestaties en dynamiek. Daarnaast vormen technologie en moderne ontwikkelingen belangrijke eigenschappen voor hen en zijn ze zeer designbewust. Op basis van deze kenmerken zijn we verheugd dat Seat voor een frisse wind binnen de Chinese automarkt gaat zorgen", aldus Muir.

Seat

Seat heeft zich ten doel gesteld zijn aanwezigheid in China geleidelijk uit te breiden met auto's die in Spanje geproduceerd zijn, in de productiefaciliteit in Martorell. Seat is de enige onderneming in zijn sector met een volledige capaciteit om in Spanje auto's te ontwerpen, ontwikkelen, produceren en verkopen. De multinational, onderdeel van de Volkswagen Groep, heeft zijn hoofdkantoor in Martorell (Barcelona) en exporteert ongeveer 75% van de productie naar 72 landen. Seat is marktleider in Spanje en realiseerde in 2010 een omzet van 4,7 miljard euro, met in totaal 339.500 verkochte auto's.

De Seat Groep biedt werk aan 13.000 werknemers in de drie productiecentra in Barcelona - Zona Franca, El Prat de Llobregat en Martorell, waar nagenoeg alle Seat-modellen worden geproduceerd. De productiefaciliteit van de Volkswagen Groep in Palmela (Portugal) zorgt voor de productie van de Seat Alhambra.

Seat

Verder heeft de Spaanse multinational een Centre of Excellence, een soort denktank, waarin meer dan 900 ingenieurs zijn vertegenwoordigd die zich ten doel hebben gesteld de drijvende kracht achter de innovaties te zijn van de grootste industriële investeerder in R&D+i in Spanje. In lijn met de intenties van de onderneming om het milieu een warm hart toe te dragen, baseert Seat zijn primaire activiteiten op duurzaam ondernemen, met het doel om CO2-emissies terug te dringen, efficiënt met energie om te gaan en materialen te recyclen en te hergebruiken.

Seat Seat
 
Websitewww.seat.nl
Deel via