11 april 2011
 

Car2go

Car2go komt naar Nederland

11 april 2011 | Car2go heeft vandaag aangekondigd dat het zijn bijzondere mobiliteitsconcept vanaf eind 2011 in Amsterdam gaat inzetten. Dat betekent dat in de hoofdstad 300 volledig elektrisch aangedreven Smarts de straat op gaan. Daarmee is een van de eerste grootscheeps elektrische autodeelprojecten ter wereld een feit.

"De toekomst van mobiliteit is er nu. De Smart ForTwo electric drive wordt inmiddels op 18 internationale markten geleverd, sinds januari 2010 ook in Nederland. En car2go, ons innovatieve mobiliteitsconcept heeft zich als uitermate succesvol bewezen in zowel Duitsland als in de VS", aldus Dr. Dieter Zetsche, voorzitter van de Raad van Bestuur van Daimler AG en hoofd van Mercedes-Benz Cars.

Car2go

Het car2go-programma is al succesvol in Ulm (Duitsland) en Austin (Texas, VS). In totaal heeft car2go meer dan 35.000 gebruikers. Dat aantal groeit snel, want afgelopen week is car2go ook in Hamburg geïntroduceerd. In de Duitse stad worden 300 Smart ForTwo-modellen ingezet.

Car2go gaat nog voor het einde van 2011 in Amsterdam van start met 300 volledig elektrisch aangedreven Smart ForTwo-modellen. Deze zijn allemaal uitgevoerd met de nieuwste telematicatechnologieën. Daardoor zijn de auto's volledig automatisch en eenvoudig te huren. Klanten kunnen spontaan een auto huren zonder dat hij naar een specifieke plaats op of op een specifieke tijd teruggebracht hoeft te worden.

Car2go

Eric Wiebes, wethouder Verkeer, Vervoer en Luchtkwaliteit van de gemeente Amsterdam: "We zijn blij dat car2go Amsterdam als eerste stad ter wereld heeft uitgezocht om dit elektrische autodeelproject te starten. Het sluit uitstekend aan bij het streven van Amsterdam om de luchtkwaliteit van de stad te verbeteren. Elektrisch autodelen komt hiermee voor een groot publiek in een keer een flinke stap dichterbij. Aangezien deelauto's veel kilometers in de stad maken is het gunstig als juist deze veelrijders elektrisch gaan rijden".

Naar verwachting zullen er tegen het eind van 2011 circa 300 openbare laadstations in Amsterdam zijn geïnstalleerd. Dit aantal stijgt in 2012 tot duizend.

Car2go

Robert Henrich, CEO van car2go: "car2go is ontworpen om de groei en de diversiteit van mobiliteit in dichtbevolkte stedelijke gebieden te kunnen bijhouden en daarbij het milieu en de kwaliteit van leven te beschermen. De focus van Amsterdam op het toepassen en verder ontwikkelen van groene technologieën zoals een uitgebreide elektrische infrastructuur maakt het samen met de open-minded-instelling van de bewoners tot een perfecte plaats om het elektrische car2go-programma te lanceren".

Amsterdam heeft een efficiënt OV-netwerk én diverse fiets- en autodeelprogramma's die goed geaccepteerd zijn door de inwoners. Robert Henrich: "car2go beoogt een aanvulling te zijn op de bestaande transportsystemen door een oplossing te bieden voor korte en spontane enkele reizen. We gaan geen concurrentie aan met andere transportsystemen in Amsterdam, we zijn eerder een extra puzzelstukje in de Amsterdamse mix van stadstransport".

Car2go

Car2go plant de oprichting van een eigen vestiging in Amsterdam om de introductie van het innovatieve autodeelprogramma optimaal te kunnen begeleiden. Details zoals standplaatsen, parkeer-/laadconcept en de start van de klantenregistraties worden in de komende maanden besproken. De intentieovereenkomst die vandaag met de stad Amsterdam is overeengekomen, dient daarbij als basis.

Car2go Car2go Car2go Car2go
 
Websitewww.car2go.com
Deel via