6 april 2011
 

Audi e-tron

Audi toont e-tron op AutoRAI 2011

6 april 2011 | Audi AG in Duitsland heeft bevestigd dat de Audi e-tron zijn opwachting maakt op de AutoRAI 2011. De supersportwagen beschikt over vier elektromotoren met een gezamenlijk vermogen van 230 kW / 313 pk en een maximaal koppel van maar liefst 4.500 Nm. De actieradius bedraagt 250 km. De Audi e-tron vormt de basis voor de R8 e-tron die eind 2012 in beperkte serieproductie gaat.

De Audi e-tron is een studiemodel dat van meet af aan is ontworpen als elektrische auto. De sportwagen beschikt over vier elektromotoren. Zo wordt elk wiel individueel aangedreven en dat maakt ook deze Audi tot een echte Quattro. Het gecombineerde vermogen van 230 kW / 313 pk en het enorme koppel zorgen voor een sprint van 0-100 km/h in maar 4,8 seconden.

Audi e-tron

De elektromotoren van de Audi e-tron worden gevoed door een lithium-ion batterijpakket. Het totale gewicht ervan bedraagt 470 kg en de capaciteit 42,4 kWh. Daarmee is de Audi e-tron goed voor een actieradius van 250 km. De batterij is achter het passagierscompartiment geplaatst ten behoeve van een optimale gewichtsverdeling en een zo laag mogelijk zwaartepunt.

De aandrijfkracht wordt variabel over de vier wielen verdeeld. Deze elektrische vorm van Quattro-aandrijving belooft voor een hoge mate van dynamiek en stabiliteit.

Audi e-tron

De Audi e-tron is voor een belangrijk deel opgebouwd uit lichtgewicht materialen zoals aluminium en hightech kunststoffen. Mede daardoor weegt het innovatieve prototype in totaal "slechts" 1.600 kg.

Op basis van de e-tron werkt Audi aan een volledig elektrisch aangedreven Audi R8. Volgens planning start eind 2012 een beperkte serieproductie van dit model.

Audi e-tron Audi e-tron
 
Websitewww.audi.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!