6 april 2011
 

Jaguar

Jaguar XF en XJ nu als Designer Edition

6 april 2011 | Ian Callum, Design Director van Jaguar Cars, bracht onlangs een bezoek aan Nederland. Hij beschreef hoe zijn ideale XF en XJ er uitzien. Zo kwam de Nederlandse importeur op de XF en XJ Designer Editions die in gelimiteerde oplage vanaf mei in Nederland worden geleverd. Tijdens de komende AutoRAI zijn deze exclusieve versies te bezichtigen op de Jaguar stand.

In totaal worden er twintig XJ's en twintig XF's volgens de suggestie van de ontwerper gebouwd. Ian Callum heeft gekozen voor de combinatie van de lakkleur Stratus Grey met een London Tan lederen interieur en een Piano Black dashboardafwerking voor zowel de XF als de XJ. Beide modellen beschikken over een 3.0 liter V6 Diesel, de XF in de 211 pk (450 Nm) versie en de XJ in de 275 pk (600 Nm) versie. Als alternatief voor de lakkleur Stratus Grey kan bij beide modellen ook nog worden gekozen voor de kleur Ultimate Black.

Jaguar

De Jaguar XF Designer Edition is gebaseerd op de XF 3.0 V6 Diesel 211 Premium Luxury, maar krijgt daar bovenop meer luxe mee. Zo is het interieur voorzien van een verwarmd lederen stuurwiel, het Interior Pack met zowel verwarmbare als koelbare sportstoelen, dashboardafwerking in Piano Black en een verwarmbare voorruit. Het exterieur wordt aangekleed met Bi-Xenon koplampen, 19 inch lichtmetalen Artura-velgen en de metallic lak Stratus Grey of Ultimate Black. De XF Designer Edition heeft een consumentenprijs van € 77.790.

De XJ 3.0 V6 Diesel Designer Edition kenmerkt zich door enkele luxe specificaties als lederen hemelbekleding, het onvolprezen Bowers & Wilkins 1200W audio systeem, een TV-tuner en Dual View weergave op het HD Touch Screen. Het interieur is verder verrijkt met een Ian Callum Intaglio op het dashboard: een ets met de handtekening van de ontwerper zelf. Verder is er net als bij de XF dashboardafwerking in Piano Black en een verwarmbare voorruit.

Jaguar

Van buiten is de Designer Edition te herkennen aan de combinatie van de metallic lak Stratus Grey of Ultimate Black met 19 inch lichtmetalen Aleutian-velgen. De XJ Designer Edition is verkrijgbaar vanaf € 121.290; de Long Wheel Base-versie kost € 127.490.

Jaguar Jaguar
 
Websitewww.jaguar.nl
Deel via