30 maart 2011
Landwind CV9

Landwind CV9

Landwind CV9 Flex Fuel primeur op AutoRAI

30 maart 2011 | Landwind, het eerste Chinese automerk op de AutoRAI, heeft voor zijn model CV9 nu ook de typegoedkeuring rond voor een versie op LPG. Deze Flex Fuel uitvoering krijgt een prijs van 17.495 euro. Dat is 500 euro meer dan de prijs van de benzinevariant 1.6 Comfort.

LWMC Europe B.V., de distributeur van het Chinese merk in Europa, heeft de LPG-installatie in samenwerking met Eurogas-Landirenzo ontwikkeld. Deze installatie wordt vanuit Europa naar China verscheept. De fabrieksgarantie van 3 jaar of 100.000 kilometer blijft dan ook volledig van kracht.

Het gaat om een zogenaamde onderbouwinstallatie, zonder verlies van interieurruimte en met behoud van de originele benzinetank. De LPG-tank heeft een bruto inhoud van 65 liter, wat netto neerkomt op 54 liter. Met een gemiddeld verbruik van 10 liter LPG over 100 kilometer bedraagt de actieradius dus 540 kilometer. De Landwind CV9 Flex Fuel realiseert met LPG een CO2-uitstoot van 139 g/km. Daarmee komt deze versie in aanmerking voor een groen energielabel B.

Landwind CV9

Door de meerprijs ten opzichte van de CV9 1.6 Comfort ligt het omslagpunt bij het rijden op LPG volgens Landwind rond de 4.500 kilometer.

De levering start aansluitend op de AutoRAI (13-23 april). Er zijn inmiddels 25 contracten met dealers gesloten. Ook in Duitsland en België komt de verkoop nog voor de zomer op gang. Andere landen volgen op iets langere termijn.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!