23 maart 2011
Range Rover

Range Rover

Piet Boon geeft wederom visie op Range Rover

23 maart 2011 | De Nederlandse ontwerper Piet Boon en Land Rover hebben al jaren een nauwe band. De verschillende Limited Editions van zijn hand zijn daarvan een voorbeeld. Daarnaast heeft Piet Boon ook een paar unieke Range Rovers gecreëerd; auto's waarin Piet Boon zijn persoonlijke visie op dit stijlicoon geeft.

Anno 2011 is de visie van Piet Boon op de Range Rover een unieke 'two-tone' uitvoering in matte lak. Hierbij is het onderste deel van de carrosserie tot aan de doorlopende flanklijn van motorkap, via portiergrepen tot achterzijde uitgevoerd in Off Black. Daarboven is alles Piet Boon Grey, waarbij dakstijlen en raamlijsten weer zwart zijn gehouden.

"Kleur doet veel voor een ontwerp", vertelt Piet Boon. "Dat weten wij natuurlijk uit onze eigen praktijk. Daarom hebben wij deze keer gekozen voor een gematteerde 'two-tone' combinatie in Off Black en Piet Boon Grey. Modieus en ingetogen. Hiermee krijgt de Range Rover een totaal andere uitstraling; nog steeds exclusief, maar met extra dynamiek en kracht. Bovendien scherpt het kleurenspel de vormtaal van de auto aan".

Range Rover

Voor het interieur van de Range Rover 4.4 TDV8 sloten de uitgebreide fabrieks-mogelijkheden voor kleuren, bekleding en afwerking zo dicht op de smaak van Piet Boon aan, dat hiervoor een standaard specificatie is gekozen.

Bij de nieuwe Range Rover volgens Piet Boon gaat het voorlopig om een uniek exemplaar. Bij voldoende belangstelling bestaat echter de mogelijkheid van een zeer gelimiteerde serie.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!