1 maart 2011
 

Saab PhoeniX

Saab toont PhoeniX concept

1 maart 2011 | De Saab PhoeniX concept car toont designkenmerken en technologieën die in de volgende generatie Saabs zullen zijn terug te vinden. De PhoeniX, gebaseerd op een nieuw platform dat gebruikt zal worden voor het nieuwe Saab 9-3 model, introduceert een 'aeromotional' design: een visuele interpretatie van de aerodynamische designprincipes die de makers van de eerste Saab, hebben geïnspireerd.

De PhoeniX omvat druppelige vormen en een spannende, glazen koepel, geïnspireerd op een straaljager, dat een nieuwe interpretatie is van Saabs kenmerkend 'wraparound' vormgeving en het doorschijnende ijsblok thema.

Saab PhoeniX

Door de strakke, gespierde vormgeving bedraagt het luchtweerstandcoëfficiënt slechts 0,25 en wordt de mogelijkheid van luchtgeleiding verder onderzocht door de toepassing van kleine windgeleiders aan de zijkant van de auto.

De vleugeldeuren bieden toegang tot de 2+2 cabine die simpliciteit met technologie mixt. Het interieur brengt een minimalistische 'stripped out' gevoel over, inclusief een nieuwe interpretatie van Saabs op de bestuurder gerichte cockpit en een werelddebuut voor Saabs "IQon" infotaiment en communicatiesysteem.

Saab PhoeniX

Onder het golvend koetswerk is de PhoeniX voorzien van een 1.6-liter turbobenzinemotor (200 pk) met elektrisch aangedreven achterwielaandrijving. Het resultaat is een intelligente, hybride vierwielaandrijving waardoor het rijplezier wordt vergroot en het brandstofverbruik wordt verminderd. De verbruikscijfers in een gecombineerde cyclus en CO2-emissies bedragen respectievelijk 5,0 l/100 km en 119g/km.

Saab PhoeniX Saab PhoeniX
 
Websitewww.saab.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!