7 februari 2011
 

Cadillac CTS

Europese premiere voor Cadillac CTS-V Sport Wagon

7 februari 2011 | Cadillac zal twee Europese primeurs onthullen tijdens de Geneva Motor Show 2011. De CTS-V Sport Wagon combineert de prestaties en de luxe van de opvallende CTS-V Sport Sedan met het opvallende design en de functionaliteit van de CTS Sport Wagon. Net zoals zijn sedan en coupé stalgenoten wordt de CTS-V Sport Wagon aangedreven door een 6.2-liter V8-benzinemotor met supercharger, die 564 pk (415 kW) levert en is gekoppeld aan een handgeschakelde of automatische zesversnellingbak.

Een reeks technische en prestatieverhogende componenten zijn toegevoegd aan de aandrijflijn, waaronder Magnetic Ride Control, Brembo remmen en Michelin Pilot Sport PS2 sportbanden, gemonteerd op 19-inch gesmede aluminium wielen. De CTS-V Sport Wagon zal in het najaar van 2011 leverbaar worden in Europa.

Cadillac CTS

Daarnaast onthult Cadillac tijdens de Geneva Motor Show 2011 voor het eerst in Europa de XTS Platinum Concept, die een voorbode is van de luxueuze sedan van de toekomst. De conceptauto is een exponent van Cadillac's nieuwe, Platinum modelserie, die technische voorzieningen en uitdrukkingen van luxe naar het allerhoogste niveau tilt, waaronder een plug-in hybride aandrijving.

De XTS Platinum Concept wordt aangedreven door de 3.6-liter V6-benzinemotor van Cadillac met directe brandstof injectie, die is gekoppeld aan een plug-in hybride aandrijfsysteem en een geavanceerde vierwielaandrijving.

Cadillac CTS Cadillac CTS
 
Websitewww.cadillaceurope.co
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!