27 januari 2011
 

Toyota

TUV Gold Badge voor betrouwbaarheid Toyota

27 januari 2011 | Toyota heeft de TÜV Gold Badge ontvangen voor zijn betrouwbaarheid. Niet alleen zijn de Prius en Auris de onbetwiste nummers 1 en 2 in de TÜV-betrouwbaarheidslijsten voor auto's jonger dan 3 jaar, ook prijken in de lijsten voor oudere auto's maar liefst 17 Toyota's op topposities waaronder de Avensis, Verso, RAV4 en Yaris.

In het nieuwste onderzoek van Duitslands grootste technisch onderzoeksinstelling, nam de Prius de eerste plek in in de categorie auto's met een leeftijd van 2 tot 3 jaar. Slechts 1 op de 46 auto's bleek bij inspectie met een defect rond te rijden. De Toyota Auris deed het (bijna) net zo goed: 1 op de 45. Beide modellen scoorden daarmee aanmerkelijk beter dan het door de TÜV vastgestelde gemiddelde onder jonge auto's: 1 op de 18.

Toyota

De TÜV prijst verder de kwaliteit van onder meer de Avensis, Verso, RAV4 en Yaris. Deze modellen blijken langlopers en staan stuk voor stuk hoog in de lijsten van oudere auto's. Zo blijkt de RAV4 volgens het onderzoek van de TÜV na elf jaar nog altijd een probleemloze auto.

De TÜV Gold Badge wordt uitgereikt op basis van de inspectie van zo'n 7,25 miljoen auto's in de periode tussen juli 2009 and juni 2010.

Toyota
 
Websitewww.toyota.nl
Deel via