25 januari 2011
 

Audi

Audi Forum in Neckarsulm vernieuwd

25 januari 2011 | Na een drie weken durende verbouwing is het Audi Forum in Neckarsulm officieel heropend. Ter ere hiervan is er het kunstwerk 'Light Light' van ontwerper Tom Dixon te bewonderen. Bovendien is er een speciale expositie over de historie van het voormalig automerk NSU. Nieuw is ook dat in het Forum voortaan maximaal 150 auto's per dag aan klanten kunnen worden afgeleverd. Voorheen waren dat er 120.

De 'Light Light'-installatie van Tom Dixon is ontworpen ter ere van de introductie van de nieuwe Audi A8. Het kunstwerk met aluminium en LED-licht als belangrijkste elementen brengt volgens de vormgever "alle kwaliteiten van Audi's topmodel op een artistieke manier tot uiting". Dixon heeft zich bij het maken van zijn kunstwerk laten inspireren door de progressieve lichtgewicht Audi Space Frame technologie.

Audi

Ook het museumgedeelte van het Audi Forum is opnieuw ingericht. Nieuw is bijvoorbeeld een presentatiewand waarop niet alleen films, maar ook multimediale informatie kan worden geprojecteerd.

Op dit moment is in het museum de expositie 'Prinzen, Bäume und Delfine' te zien. Daarbij wordt aan de hand van 18 voertuigen de geschiedenis van het merk NSU uit de doeken gedaan. Tot de tentoongestelde klassiekers horen onder meer de 'Pfeil-fiets', de NSU 5/25 pk en 6/30 pk, maar ook de NSU TT en Ro80 en een groot aantal motorfietsen.

Audi

Het Audi Forum heeft ook de aflevercapaciteit vergroot. In plaats van 120 auto's kunnen nu dagelijks tot 150 auto's aan klanten worden afgeleverd. Mede daarom is ook het aantal plaatsen in het Nuvolari-restaurant met 48 stoelen sterk uitgebreid.

Audi Audi
 
Websitewww.audi.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!