10 januari 2011
Chevrolet Volt

Chevrolet Volt

Chevrolet Volt is Auto van het Jaar in Amerika

10 januari 2011 | De Chevrolet Volt is in Noord Amerika verkozen tot 'Car of the Year 2011'. De 'Car of the Year' wordt in Noord Amerika gekozen door een jury van 49 autojournalisten uit Canada en de Verenigde Staten, die kranten, tijdschriften, websites en televisie- en radioprogramma's vertegenwoordigen.

De Volt behaalde meer stemmen dan de Nissan Leaf of Hyundai Sonata, die ook tot de finale waren doorgedrongen. Dit is de derde keer dat Chevrolet de 'Car of the Year' Award van Noord Amerika heeft gewonnen, en het is de vierde keer voor General Motors. De laatste keer was de titel voor de Chevrolet Malibu, die in 2008 werd verkozen tot North American Car of the Year.

"Het is een grote eer om de onderscheiding 'North American Car of the Year' in ontvangst te mogen nemen", zei GM CEO Dan Akerson. "Sinds het begin van de ontwikkeling geloofden wij dat de Volt het potentieel had om de auto-industrie te veranderen. Momenteel is de Volt de eerste elektrische auto die deze prestigieuze 'North American Car of the Year' Award in de wacht heeft gesleept, en het eerste voertuig dat de hoogste erkenning heeft ontvangen op het gebied van automotive technologie en duurzaamheid".

Chevrolet Volt

De Volt heeft een actieradius van meer dan 600 kilometer. Gedurende de eerste 60 kilometer rijdt de Volt volledig emissievrij waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van elektriciteit die is opgeslagen in zijn 16-kWh lithium-ion batterij. Wanneer de batterij van de Volt leeg raakt, treedt een brandstofgenerator in werking om de actieradius te verlengen met zo'n 550 kilometer op een volle tank.

In december zijn de eerste Volts afgeleverd aan klanten in Californië, Texas, Washington D.C. en New York. Door de grote publieke belangstelling wordt de jaarlijkse Volt-productie in Amerika verhoogd van 30.000 naar 45.000 eenheden. Voor consumenten in Europa zal de Volt al tegen het einde van dit jaar beschikbaar komen.