10 januari 2011
 

Toyota

Twee conceptcars bij Toyota in Detroit

10 januari 2011 | Toyota introduceert twee hybride concept modellen op de Detroit Motor Show. Het gaat om een nieuwe middelgrote MPV en een compacte, wendbare stadsauto. Na de Full Hybrid Auris en Prius komt daarmee het aantal hybride Toyota's uit op vier. Verder staat de Prius Plug-in Hybrid Vehicle (PHV) op de autoshow, die Toyota over anderhalf jaar op de markt brengt.

De nieuwe, middelgrote hybride MPV draagt in de Verenigde Staten de naam "Prius V". De letter V staat voor 'Versatility', oftewel veelzijdigheid. Naast bijzonder veel binnenruimte, biedt het model een flexibel interieur met onder meer verschuifbare stoelen op de tweede zitrij. De carrosserie heeft duidelijke DNA-overeenkomsten met de Toyota Prius, maar staat toch geheel op zichzelf. Aan de voorkant vallen de trapeziumvormige koplampunits op, net als de extra grille die een betere luchtweerstand en koeling waarborgt.

Toyota

Op Detroit stelt Toyota ook nog een compacte hybride voor die bestemd is voor de Amerikaanse markt. Deze auto, op Detroit nog een studiemodel, zal in de VS "Toyota Prius C" (van City) gaan heten. Het model combineert volgens de makers de voordelen van een compacte, wendbare auto met de efficiency van de Full Hybrid technologie.

De PHV is, net als de Prius waarop hij gebaseerd is, een "Full Hybrid" auto, maar beschikt over een moderne lithium-ion batterij. Deze batterij kan aan elk willekeurig huishoudelijk stopcontact worden opgeladen. Daarmee kan lang(er) volledig elektrisch worden gereden en kent hij een nog lagere CO2 uitstoot. Hiermee combineert de PHV, die in 2012 zijn opwachting maakt, de voordelen van een Full Hybrid met die van een volledig elektrische auto.

Toyota Toyota
 
Websitewww.toyota.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!