5 januari 2011
 

Ferrari

Verkooprecord voor Ferrari in China

5 januari 2011 | Vorig jaar heeft Ferrari bijna driehonderd auto's verkocht in China, het beste resultaat ooit sinds de onderneming daar begon met de activiteiten. Dit resultaat weerspiegelt een verdere versterking van de positieve trend op de Chinese markt de laatste jaren, een groei van bijna 50% vergeleken met 2009. Wanneer de verkoopcijfers in Hong Kong en Taiwan erbij worden opgeteld, wordt China één van de top vijf internationale markten voor Ferrari.

2010 is een historisch jaar voor Ferrari in China, niet alleen dankzij het verkooprecord, maar ook omdat de 999e klant op 14 januari in Sjanghai in het volle licht van de schijnwerpers zal staan tijdens een speciale ceremonie. Het getal heeft in China een grote waarde om dat het cijfer 9 synoniem staat voor geluk en een lang leven.

Het succes van Ferrari in China is het resultaat van de aandacht die het merk de laatste jaren heeft besteed aan die markt, wat heeft geresulteerd afgelopen jaar in het ontplooien van speciale initiatieven. De structuur van het officiële netwerk is verstevigd en nieuwe partners zijn geselecteerd waardoor het aantal officiële dealers is gestegen naar tien, terwijl de komende maanden in een aantal verschillende steden nieuwe dealers hun deuren zullen openen.

Ferrari

In 2011zal ook het eerste Aziatische kampioenschap van de Ferrari Challenge van start gaan. Ferrari's toewijding tot deze strategische markt werd afgelopen jaar verder onderstreept door het tentoonstellen van het HY-KERS researchvoertuig op de Sjanghai World Expo in het Italiaanse paviljoen en de lancering van de 599 GTO op de Auto Show van Beijing Auto, de allereerste wereldpremière ooit van Ferrari on China.

Tegelijkertijd benadrukte een aantal culturele initiatieven verder de kracht van de banden tussen Ferrari en China, zoals het scholarship programma voor studenten aan de Automotive Engineering faculteit van de Tsinghua Universiteit. Na het volgen van een studie aan de Politecnico di Milano konden studenten stage lopen bij errari in Maranello. Het programma zal worden voortgezet in 2011 in 2011 en wordt gefinancierd dankzij een andere culturele samenwerking, die met de Chinese kunstenaar Lu Hao die een enkelmalige, exclusieve 599 GTB. Het plaatwerk werd met een speciale techniek van lak voorzien waardoor het effect werd opgeroepen van antiek Ge Kin porselein uit de Song dynastie. Deze Ferrari werd verkocht tijdens een veiling in Beijing.

Ferrari
 
Websitewww.ferrari.nl
Deel via