5 januari 2011
Audi TT RS

Audi TT RS

Audi TT RS nu leverbaar met S-Tronic

5 januari 2011 | De Audi TT RS is met onmiddellijke ingang leverbaar met de zeventraps S-Tronic versnellingsbak met dubbele koppeling. Deze transmissie heeft een volautomatische modus, maar via 'paddles' aan het stuur is hij ook handmatig te bedienen. De Audi TT RS S-Tronic is er als Coupé en als Roadster.

De Audi TT RS beschikt over een direct ingespoten vijfcilinder turbomotor met een vermogen van 250 kW (340 pk). De combinatie met de zeventraps S-Tronic transmissie heeft een gunstige uitwerking op zowel prestaties als brandstofverbruik. De RS Coupé S tronic sprint bijvoorbeeld in 4,3 seconden van 0-100 km/h en is daarmee sneller dan de versie met handgeschakelde transmissie. Het gemiddelde verbruik van de Coupé S-Tronic bedraagt 8,4 l/100 km tegen 9,2 l/100 voor de versie met handgeschakelde bak. De topsnelheid is elektronisch afgeregeld op 250 km/h. Optioneel kan de topsnelheid worden verhoogd tot 280 km/h.

Audi TT RS

Een sportonderstel en quattro permanente vierwielaandrijving zijn op alle modellen standaard. Het ESP is volledig uitschakelbaar. Elke Audi TT RS beschikt standaard over elektrische stoelverstelling (inclusief lendensteunen), stoelbekleding van alcantara/leder en een licht- en regensensor. De RS-modellen zijn ook leverbaar in Pro Line-uitvoering. De standaarduitrusting is dan uitgebreid met een diefstalalarm, Bose Surround Sound, parkeerhulp achter en een Audi radio/DVD-navigatiesysteem.

De Audi TT RS Coupé S-Tronic is leverbaar vanaf € 76.905 (Pro line-uitvoering: € 80.555) en de Roadster staat in de prijslijst voor bedragen vanaf € 80.345 (Pro Line-uitvoering: € 83.995). Alle genoemde bedragen zijn inclusief BTW/BPM.