4 januari 2011
Kia Picanto (2011 - 2017)

Kia Picanto (2011 - 2017)

Kia onthult nieuwe Picanto

4 januari 2011 | Kia Motorsheeft de eerste officiële foto's van de volgende generatie Picanto vrijgegeven. Het compleet nieuwe model heeft een meer volwassen en meer zelfverzekerde uitstraling gekregen. De volgende generatie Picanto wordt officieel onthuld tijdens de 2011-editie van de Internationale Autosalon van Genève in maart.

De auto, die compleet nieuw ontworpen en ontwikkeld is, is langer geworden, heeft een langere wielbasis gekregen en belooft daarmee ook meer binnenruimte. Terwijl de vorige Picanto alleen als vijfdeurs hatchback leverbaar was, zal de volgende generatie van het model wereldwijd beschikbaar komen als vijfdeurs en in Europa tevens in een meer sportieve driedeurs carrosserievariant.

Kia Picanto (2011 - 2017)

Kia's Chief Design Officer Peter Schreyer: "En profil heeft de nieuwe Picanto robuuste vormen gekregen met een veelbelovende oplopende karakterlijn. Het resultaat is een schakering van licht en schaduwen die gezamenlijk de hoogte van de auto doorbreken, waardoor de auto een zelfverzekerde houding heeft gekregen".

De nieuwe Picanto krijgt vier compleet nieuwe motoren met een inhoud van 1,0 en 1,2 liter, die alle vier toonaangevende CO2-emissies laten noteren. Naast uitvoeringen met benzinemotoren worden afhankelijk per markt ook LPG bi-fuel- en flexfuelversies uitgebracht.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!