29 december 2010
 

Audi

Audi geeft startsein voor investeringen

29 december 2010 | Audi blijft krachtig investeren in de toekomst en verwacht in het jaar 2011 zo'n 1.200 nieuwe medewerkers te kunnen aannemen. Van 2011 tot en met 2015 rekent Audi op een totale investering van circa 11,6 miljard euro, die vooral ten goede komt aan nieuwe producten en technologieën en de uitbreiding van de productielocaties. Daarbij wordt alleen in de beide Duitse fabrieken in Ingolstadt en Neckarsulm al meer dan vijf miljard Euro geïnvesteerd.

Thomas Sigi is als lid van de raad van bestuur van Audi AG verantwoordelijk voor het personeelsbeleid. "Innovatie vraagt om mensen", zegt hij. "Daarom willen we volgend jaar zo'n 1.200 nieuwe medewerkers aannemen, die vooral in de sectoren elektromomobiliteit en lichtgewicht constructies, waarin Audi sterk is, moeten helpen om onze geplande groei gestalte te geven". In 2010 nam Audi circa 500 vakmedewerkers en 780 trainees aan, die hun vakopleiding in Ingolstadt en Neckarsulm zijn gestart.

Audi

Tussen 2011 en eind 2015 wil Audi in totaal zo'n 11,6 miljard Euro investeren, wat neerkomt op het grootste investeringsprogramma in de geschiedenis van het bedrijf. "Daarmee scheppen we de voorwaarden voor een duurzaam winstgevende groei en onderbouwen we onze ambitie om toonaangevend te zijn op het gebied van premium-automobielen", zegt Axel Strotbek, lid van de raad van bestuur voor financiën en organisatie.

Zo'n 80 procent van alle investeringen, meer dan 9,5 miljard Euro, gaat naar de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën voor de toekomst, zoals elektro- of hybride-aandrijving. Een voorbeeld daarvan is de Audi R8 e-tron, de eerste Audi-sportwagen met elektromotor, die Audi vanaf eind 2012 op de markt wil brengen. Voor 2011 staat een reeks nieuwe modellen gepland, waaronder de nieuwe Audi A6 en de Audi Q5 Hybrid, de eerste volledige hybride-auto van het merk. Met de nieuwe Q3, die in het Spaanse Martorell wordt gebouwd, presenteert Audi voor het eerst een middelgrote premium-SUV.

Audi

Ook op de Duitse locaties schept Audi de voorwaarden voor de toekomst: meer dan vijf miljard Euro wordt in Ingolstadt en Neckarsulm geïnvesteerd "Naast onze buitenlandse locaties profiteren ook onze locaties in Duitsland en de medewerkers daar van de goede groeiperspectieven van het merk Audi over de hele wereld, in het bijzonder in China", aldus Strotbek.

Audi Audi
 
Websitewww.audi.nl
Deel via