22 december 2010
Land Rover Discovery

Land Rover Discovery

Land Rover introduceert Discovery 4 Armoured

22 december 2010 | Land Rover breidt het programma gepantserde modellen af-fabriek uit met de Discovery 4 Armoured. De nieuwe uitvoering vervangt de Discovery 3 Armoured en belooft dezelfde mate van bescherming. De gepantserde uitvoering wordt aangedreven door een 5,0-liter V8 benzinemotor. De Discovery 4 Armoured wordt geleverd met 3 jaar of 80.000 km volledige garantie op basisauto en bepantsering, samen met after sales-ondersteuning door gespecialiseerde technici.

Hoewel hij op het eerste gezicht nagenoeg niet van het standaard model is te onderscheiden biedt de Discovery 4 Armoured stalen bepantsering en speciaal glas die ballistische bescherming bieden in overeenstemming met de Europese normen BS EN1522 level FB6 en BS EN 1063 level BR6.

De in nauwe samenwerking met de bepantseringspecialist Centigon ontwikkelde auto belooft ook explosiebescherming tegen een ontploffing van 15 kg TNT (of gelijkwaardig) op korte afstand naast de auto en bescherming tegen de ontploffing van twee DM51 handgranaten onder de auto. De geboden bescherming is gecertificeerd door Qineti, een onafhankelijke, wereldwijd erkende organisatie op het gebied van tests met (vuur)wapens en explosieven.

Land Rover Discovery

Het onderstel van de Discovery 4 heeft net als de standaard uitvoering luchtvering en onafhankelijke wielophanging. Aanpassingen zijn onder meer sterkere luchtveren en anders afgestemde schokdempers, dikkere stabilisatorstangen en 'heavy duty' Alcon schijfremmen vóór en achter. De Land Rover ingenieurs hebben tevens de passieve veiligheidssystemen in de nieuwe Discovery 4 Armoured aangepast aan de andere parameters van de auto. Het systeem omvat onder meer een uitgebreid airbag- en veiligheidsgordelsysteem.

Land Rover biedt klanten van haar Armoured-modellen een uitgebreide en specifieke ondersteuning, zowel voor als na de aankoop. Een gespecialiseerde veiligheidsconsultant werkt tijdens het verkoopproces nauw samen met de klant om te zorgen dat alle eisen en wensen worden vervuld. Klanten kunnen kiezen uit een uitgebreid pakket aanvullende veiligheidsmaatregelen om de door hun gewenste configuratie samen te stellen.

Zodra de auto in gebruik is, heeft de klant bijvoorbeeld toegang tot speciale rijtrainingen. Een Armoured-specialist kan optionele diensten verlenen, zoals bestuurders bekend maken met de auto, maar ook het uitvoeren van onderhoudsbeurten en het bieden van ondersteuning.