20 december 2010
 

Saab

Saab breidt uit naar China

20 december 2010 | Saab Automobile kondigt vandaag een belangrijke stap aan in de groei van zijn verkooporganisatie door een gepland akkoord met China Automobile Trading Co. LTD (CATC) over de invoer van auto's en onderdelen voor de Chinese markt. Door de ondertekening van een intentieverklaring (MOU: memorandum of understanding) met CATC, legt Saab een stevige basis voor het merk in de grootste automarkt ter wereld.

CATC, met zijn hoofdkantoor in Beijing, is een bedrijf dat eigendom is van de overheid met vele jaren ervaring in de automobielbranche. CATC zal een belangrijke rol spelen in de nieuwe organisatie van Saab in China. Volgens het MOU, zal CATC, namens Saab, de import van auto's en onderdelen voor zijn rekening nemen. De verwachting is dat het contract getekend wordt in het eerste kwartaal van 2011. De verkopen starten in juli 2011.

CATC zal officieel diensten verlenen aan Saab China, een verkooporganisatie die in de komende periode wordt opgezet. Saab China zal uiteindelijk alle distributie- en after sales verantwoordelijkheden in China overnemen van Shanghai GM. Saab China zal een dealernetwerk van rond tien dealers in stand houden.

Saab

Bij de aankondiging van het akkoord, zei Jan Åke Jonsson, CEO van Saab Automobile: "Dit akkoord is vitaal voor Saab. Het zal de basis zijn voor de ontwikkeling van een sterkere vertegenwoordiging in één van de grootste automarkten ter wereld. Ik ben er zeker van dat CATC de perfecte partner is nu wij onze verkoopsactiviteiten opnieuw opstarten".

Nogmaals Jonsson: "Saab ziet een groot potentieel in China en we zijn ervan overtuigd dat onze producten aantrekkelijk zullen zijn voor bestaande en nieuwe klanten. We kijken ernaar uit om het merk het komende jaar nieuw leven in te blazen in China met nieuwe, spannende producten zoals de nieuwe Saab 9-5 Sedan en de 9-4X crossover".

Saab
 
Websitewww.saab.nl
Deel via