20 december 2010
Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan Leaf is verkozen tot Ecobest 2010

20 december 2010 | Het gaat goed met de Nissan Leaf. De elektrisch aangedreven auto is door de onafhankelijke internationale jury van Autobest onderscheiden met de titel 'Ecobest 2010'. Onlangs werd de Leaf ook al uitgeroepen tot 'Auto van het Jaar 2011'.

"De Leaf is een logische keuze voor de Ecobest-award. Het is het eerste intelligente elektrische voertuig met een actieradius van 175 km zonder CO2-uitstoot", zegt Ilia Seliktar, de voorzitter van Autobest.

De Ecobest-award is niet zomaar een prijs. Seliktar: "Dit was destijds de eerste prijs in Europa die de eco-prestaties van de Europese auto-industrie waardeerde. Nu, tien jaar later, wordt onze onderscheiding door de gehele branche beschouwd als de meest prestigieuze en relevante prijs op het gebied van milieuvriendelijke auto's. Daar zijn we trots op".

Nissan Leaf (2011 - 2017)

De uitreiking van de Autobest-awards vindt begin februari 2011 plaats in Roemenië. Behalve de Autobest-winnaars zijn hierbij ook belangrijke mensen en toonaangevende besluitvormers uit de Europese auto-industrie aanwezig. Ook diverse politici, sterren en sportmensen zullen hun opwachting maken.

De Autobest-organisatie is een internationale, onafhankelijke jury die zich bezighoudt met de beste keus voor de aankoop van auto's voor het grote publiek. Dit jaar bestaat de jury uit leden afkomstig uit vijftien landen, waarmee ze samen een markt van meer dan 300 miljoen mensen vertegenwoordigen.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!