14 december 2010
Opel Insignia (2008 - 2017)

Opel Insignia (2008 - 2017)

Zestraps automaat voor Opel Insignia OPC

14 december 2010 | Opels topmodel, de Insignia OPC, is voortaan ook leverbaar met een zestrapsautomaat. De prijzen voor de nieuwe automatische versie beginnen bij 70.895 euro voor de vierdeurs sedan, 71.295 euro voor de vijfdeurs hatchback en 72.595 euro voor de Sports Tourer (alle prijzen inclusief BTW/BPM).

De regeleenheid van de adaptieve transmissie is verbonden met het mechatronische FlexRide-chassis dat de schokdemping en andere eigenschappen aanpast aan de wensen van de bestuurder. OPC-bestuurders kunnen kiezen tussen de standaardmodus (automatisch geactiveerd) voor allround prestaties, bedoeld voor het dagelijkse verkeer, of de sportmodus, die de ophanging stijver maakt en rolneigingen beperkt om de wendbaarheid te maximaliseren.

Met de OPC-modus ingeschakeld wordt de stuurinrichting directer en het gaspedaal responsiever, waardoor het chassis optimaal presteert. Om het sportieve gevoel te versterken, zijn alle wijzerplaten in deze setting rood verlicht. Het schakelkarakter van de OPC-automaat is afgestemd op meer rijplezier en past zich, in de standaard- en sportmodus, aan de rijomstandigheden van het moment aan.

Opel Insignia (2008 - 2017)

De OPC-modus sluit nog minder compromissen op het gebied van sportiviteit: bij forse acceleratie liggen de schakelmomenten rond het maximum toerental en het terugschakelen tijdens het remmen (bijvoorbeeld net voor een bocht) geeft een groter gevoel van dynamiek.

De rijprestaties, het verbruik en de emissies van de nieuwe transmissie liggen nagenoeg op hetzelfde niveau als bij de handgeschakelde versie. De Insignia OPC met automatische transmissie legt de sprint van 0 tot 100 km/u af in 6,3 (sedan) tot 6,6 (Sports Tourer) seconden en de topsnelheid werd voor alle versies begrensd op 250 km/u. Het gemiddelde verbruik en de CO2-emissies bedragen met de nieuwe versnellingsbak 10,7 l/100 km en 251 g/km voor de vier- en vijfdeursvarianten en 11,0 l/100 en 259 g/km voor de Sports Tourer.