9 december 2010
 

Seat

ABT tunet Seat Leon en Altea

9 december 2010 | De Seat Leon en Altea (XL) 1.4 TSI zijn per direct beschikaar als "ABT Sportsline Edition". Deze speciale editie biedt een vermogenstoename voor betere prestaties. Bovendien heeft ABT de auto's een speciale aankleding gegeven. Het ABT Sportsline Edition-pakket is zowel leverbaar op nieuwe modellen als op reeds bestaande auto's, waarbij in beide gevallen de officiële fabrieksgarantie op de motor volledig gehandhaafd blijft.

ABT Sportsline, de Duitse auto- en motortuner, is al jarenlang gespecialiseerd in het optisch en motorisch tunen van auto's uit de productlijn van Seat. Een nieuwe stap in die samenwerking is nu de introductie van de ABT Sportsline Edition voor de Leon, Altea en Altea XL Stationwagon 1.4 TSI.

Seat

Als onderdeel van dit pakket krijgen deze modellen een aantal stylingdetails, zoals vier carbon ABT Sportsline instaplijsten, een uitlaatsierstuk en een carbon ABT Sportsline badge op de achterklep.

Belangrijker zijn echter de technologische aanpassingen aan de 1.4 TSI turbo benzinemotor die zorgen voor een prestatietoename. Dankzij de ABT Sportsline tuningkit neemt het standaard vermogen van de 1.4 TSI van 92 kW/125 pk toe tot 118 kW/160 pk, een vermogenstoename van 28% procent. Ook het koppel wordt door de ingreep op positieve wijze beïnvloed en stijgt met 25% van 200 naar 250 Nm.

Seat

De Seat Leon 1.4 TSI ABT Sportsline Edition accelereert in 9,0 seconden (standaard: 9,8s) van 0 naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 214 km/u (standaard: 197 km/u). Tegelijkertijd is het gemiddelde brandstofverbruik ongewijzigd gebleven en blijft de CO2-emissie daarmee in lijn gehandhaafd op 150 g/km.

Normaliter bedraagt de prijs van het ABT Sportsline Edition-pakket, inclusief de stylingfeatures en de motortuning, € 1.475,-. Tot het einde van het jaar zijn de ABT Sportsline Editions van de Leon, Altea en Altea XL Stationwagon 1.4 TSI echter leverbaar voor een meerprijs van € 995,-.

Seat Seat
 
Websitewww.seat.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!