8 december 2010
Land Rover Evoque

Land Rover Evoque

Range Rover Evoque op Miljonair Fair 2010

8 december 2010 | Met een exclusieve première op de Miljonair Fair 2010 (9 t/m 13 december a.s.) komt de nieuwe Range Rover Evoque voor het eerst in ons land. Net na de premières in Parijs en Bologna, is Nederland één van de eerste Europese landen die de nieuwe Range Rover Evoque live te zien krijgt voor de marktintroductie in september 2011.

De Evoque maakt een krachtig statement over de toekomstige richting van het merk Range Rover. De op de Miljonair Fair getoonde driedeurs Range Rover Evoque Coupé vormt samen met de praktische vijfdeurs Evoque 5-Door, die kortgeleden in Los Angeles werd geïntroduceerd, het programma van het nieuwe model.

De Range Rover Evoque vormt een evolutie van Range Rover design door de nieuwe interpretatie van klassieke ontwerpelementen. De sterk oplopende taillelijn, de krachtige 'schouders' over de gehele lengte van de auto en het zwevende dak met karakteristieke, aflopende lijn, geven de Evoque een bijzonder dynamisch profiel met een gespierde en atletische houding.

Land Rover Evoque

Voor zowel Coupé als 5-Door hebben klanten de keuze uit drie primaire ontwerpthema's (Pure, Prestige en Dynamic) die ieder hun eigen specifieke karakter en exterieuruitvoering hebben. Elk van deze thema's heeft een serie zorgvuldig gecoördineerde interieurpakketten.

De Evoque wordt de eerste Range Rover die klanten de keuze geeft tussen standaard intelligente vierwielaandrijving en voorwielaandrijving voor een lager verbruik en minder CO2-emissies. Daarbij realiseert de duurzaamste uitvoering een gemiddeld verbruik van 4,9 l/100 km en een CO2-emissie van minder dan 130 g/km.

Klanten hebben enerzijds de keuze uit een vernieuwde 2,2-liter turbodiesel in twee uitvoeringen, met respectievelijk 150 pk en 190 pk. Tevens is er een nieuwe 240 pk 2,0-liter Si4 benzinemotor met directe benzine-inspuiting, turbocompressor en dubbele, variabele kleptiming.

Land Rover Evoque

De marktintroductie is september 2011, waarbij de auto direct in een uitgebreid programma beschikbaar zal zijn. In Nederland krijgt de Range Rover Evoque een typegoedkeuring als coupé of stationwagon (eD4). De Range Rover Evoque zal naar verwachting een vanafprijs krijgen van circa € 45.000.