1 december 2010
 

Volkswagen

LED-dagrijverlichting bij Volkswagen

1 december 2010 | LED-dagrijverlichting is voortaan standaard op Polo-, Golf- en Touran-modellen met Bi-Xenon-verlichting. De LED-dagrijverlichting zorgt voor een betere zichtbaarheid in het verkeer. Bovendien hebben de energiezuinige lichtdiodes een langere levensduur dan conventionele dagrijverlichting.

De LED's die de dagrijverlichting verzorgen, zijn geïntegreerd in de koplampunits. Door hun rangschikking vormen ze samen een driedimensionale lichtboog.

Volkswagen

Vergeleken met conventionele dagrijverlichting heeft LED-technologie belangrijke voordelen. Om te beginnen verbetert het de zichtbaarheid. Dat geldt vooral onder winterse omstandigheden. Daarbij zijn LED's energiezuinig en hebben ze een zeer lange levensduur.

De LED-dagrijverlichting vóór wordt standaard geleverd in combinatie met de optionele Bi-Xenon-verlichting. Dit adaptieve lichtsysteem past de lichtopbrengst en –spreiding automatisch aan de omstandigheden aan. Bi-Xenon-verlichting met LED-dagrijverlichting is bij de Golf en de Touran inbegrepen in het "Advance"-pakket. Het is echter ook als individuele optie leverbaar, zoals bij de Polo.

Volkswagen
 
Websitewww.volkswagen.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!