29 november 2010
Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan Leaf is Auto van het Jaar 2011

29 november 2010 | De elektrische Nissan Leaf is verkozen tot Auto van het Jaar 2011. De Nissan Leaf heeft veertig tegenstanders achter zich gelaten, waaronder nieuw uitgebrachte modellen van de merken Alfa Romeo, Citroën, Dacia, Ford, Opel en Volvo tot de finalisten behoorden.

Voor het eerst in 47 jaar is de titel Auto van het Jaar gewonnen door een elektrisch aangedreven auto. "De jury heeft vandaag bevestigd dat de Nissan Leaf een doorbraak is voor elektrische auto's. De Nissan Leaf is de eerste EV die op veel aspecten vergelijkbaar is met conventionele auto's", aldus Håkan Matson juryvoorzitter van de verkiezing Auto van het Jaar 2011.

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Carlos Ghosn, president en CEO van Nissan Motor Co. Ltd., spreekt van een fantastische overwinning: "Deze prijs is een erkenning dat een elektrisch aangedreven auto zoals de Nissan Leaf als een geloofwaardig alternatief wordt gezien voor traditionele auto's op het gebied van veiligheid, prestaties, interieurruimte en wegligging. Met deze titel wordt Nissan tevens op de kaart gezet als een innovatief merk met een duidelijke visie op de toekomst van mobiliteit. Met de komst van nog drie andere elektrische auto's bij Nissan en vier bij alliantiepartner Renault, kunnen we stellen dat de Nissan Leaf het spits afbijt voor een emissievrije toekomst".

"Een geweldig resultaat", aldus Aad van Dijk, Managing Director van Nissan Motor Nederland. "De prijs kan op geen beter moment komen. Temeer, omdat Nederland samen met Portugal, Ierland en Groot-Brittannië tot de eerste Europese landen behoort waar de Nissan Leaf al per februari volgend jaar geleverd wordt. De toch al grote belangstelling zal door deze titel en de daarmee gepaard gaande publiciteit alleen maar intensiveren. Dit is echt veelbelovend!"