26 november 2010
 

Cadillac

Cadillac in Nederland officieel van start

26 november 2010 | Cadillac viert een nieuwe start in Nederland met de presentatie van de volledige modelreeks 2011. Deze bestaat uit de CTS Coupe, de CTS Sport Wagon, de CTS-Sedan, de CTS-V Coupe, SRX Cross-over en de Escalade Hybrid. Het Amerikaanse luxe merk wordt in Nederland op de markt gebracht door een nieuw opgericht Cadillac-distributienetwerk, dat bestaat uit Cadillac-distributeur Nefkens Amersfoort, ondersteund door de dealers Pietersen uit Rotterdam en Koenen's Autobedrijf BV uit Echt.

Het nieuwste Cadillac-model is de CTS-V Coupe met de 564 pk sterke V8 motor. Naast de sedan en de Coupe is ook de 2011 CTS Sport Wagon onmiddellijk leverbaar, evenals de nieuwe cross-over, de SRX.

Cadillac

De Escalade Hybrid, met 6.0-liter V8 motor, is de eerste 'full-size' luxe SUV van Cadillac die is voorzien van het brandstofbesparende Two-Mode Hybrid System. Deze Cadillac claimt meer dan 40% brandstofbesparing in stadsverkeer en een minder hoge CO2-emissie.

De Cadillac-verkopen stegen in Amerika in de maand oktober met 41%, aangejaagd door de CTS-reeks en de SRX. Daar droegen met name de CTS (met 70%) en de SRX (met 56%) aan bij. De CTS Coupe neemt 29% van de verlopen voor zijn rekening.

Cadillac
 
Websitewww.cadillaceurope.co
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!