4 november 2010
Peugeot iOn

Peugeot iOn

Grunes Lenkrad 2010 voor Peugeot iOn

4 november 2010 | De 100% elektrische Peugeot iOn heeft op 3 november in Berlijn de prijs Grünes Lenkrad (Het Groene Stuurwiel) in de wacht gesleept, uit 20 genomineerde projecten die een bijdrage leveren aan een schoner milieu.

De Grünes Lenkrad-prijs wordt sinds 2007 toegekend in het kader van de prestigieuze prijs Goldenes Lenkrad (het Gouden Stuurwiel) waarmee op initiatief van de persgroep Axel Springer de afgelopen 34 jaar onderscheidingen aan auto's worden toegekend.

Voor de titel 2010 hebben de lezers van Auto Bild en Bild am Sonntag in eerste instantie vijf finalisten uit twintig ecologische innovatieprojecten op automobielgebied gekozen. Een internationale jury van automobiel- en milieuexperts, onder toezicht van de Minister van Milieu, moest vervolgens de winnaar aanwijzen uit de vijf finalisten: de jury heeft de prijs toegekend aan de Peugeot iOn.

Peugeot iOn

Jean-Marc Gales, directeur van de merken Peugeot en Citroën heeft de trofee in ontvangst genomen en liet weten: "Wij zijn trots het Grünes Lenkrad te mogen ontvangen. Deze prijs is een beloning voor onze expertise en onze betrokkenheid op het gebied van technologieën om de uitstoot door automobielen terug te dringen. Na het roetfilter op diesels die het begin van dit decennium markeerde, illustreren dit jaar de elektrische auto Peugeot iOn en volgend jaar 's werelds eerste hybridediesel (de 3008 HYbrid 4) onze niet aflatende betrokkenheid".

Na de Öko Globe en de Car Tec Award, is het Grünes Lenkrad de derde onderscheiding voor de Peugeot iOn in Duitsland in 2010.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!