28 oktober 2010
Renault Twizy

Renault Twizy

Renault verloot Twizy

28 oktober 2010 | Twizy, een 100% elektrische stadsauto, heeft de ontwerpers van Renault geïnspireerd tot twaalf verschillende stijlen. Om te vieren dat de pre-reservering van de Twizy nu al van start gaat, organiseert Renault een grote wedstrijd. Van oktober 2010 tot 28 februari 2011 mag het publiek kiezen welke stijl daadwerkelijk in productie gaat. Vervolgens wordt er onder de stemmers op het winnende ontwerp een Twizy verloot.

Op de website Renault-ZE.nl presenteert Renault Design twaalf gepersonaliseerde creaties van de Twizy. Bijvoorbeeld de decoratie 'Dot Dot' van de Twizy verwijst naar een grafische en elegante wereld. De Twizy 'Circuit' is een knipoog naar de digitale beelden uit science fiction-films. De Twizy 'Totem' valt op door zijn energieke kleuren en tribal vormen waar de designers van Renault Design door zijn geïnspireerd. Daarnaast worden nog negen andere mogelijkheden virtueel getoond. Het ontwerp met de meeste stemmen vormt de inspiratie voor een beperkte uitgave ter gelegenheid van de officiële lancering van de Twizy.

Renault Twizy

De Twizy wordt eind 2011 in Europa op de markt gebracht voor een prijs die naar verwachting gelijk is aan die van een scooter met drie wielen. Net als voor de andere auto's van het Renault Z.E.-gamma neemt de klant een abonnement voor de lease van de accu en eventuele extra diensten. Op Renault-ZE.nl kan de Renault Twizy al worden gereserveerd.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!