21 oktober 2010
 

Lexus

Lexus roept 1.081 auto's terug

21 oktober 2010 | Lexus roept 1.081 auto's terug. Het gaat om een beperkt aantal van de modellen IS, GS en RX. Alle eigenaren ontvangen binnenkort persoonlijk bericht van Lexus. Lexus zal de aanpassing kosteloos uitvoeren. Lexus rijders profiteren tijdens de modificatie van de voor elke Lexus rijder geldende Lexus Red Carpet Treatment.

Reden voor het terughalen van de auto's is dat een afsluitrubber van de hoofdremcilinder onder bepaalde omstandigheden droog kan worden waarna de hoofdremcilinder gaat zweten. Wanneer de remvloeistof onder een bepaald niveau zakt, gaat op het dashboard het waarschuwingslampje van het remsysteem branden. Hoewel de remmen op dat moment nog normaal functioneren, is het advies om dan contact op te nemen met de Lexus dealer. In Nederland zijn negen gevallen van een zwetende hoofdremcilinder gemeld.

Lexus

Het gaat om de volgende modellen. De Lexus GS 300 die geproduceerd is van september 2004 tot december 2005, de Lexus IS 250/220d die geproduceerd is van september 2004 tot december 2005 en de Lexus RX 300 die geproduceerd is van februari 2003 tot november 2005.

Tijdens de modificatie van de hoofdremcilinder van Lexus GS 300, past Lexus in een beperkt aantal gevallen ook de verbinding tussen de brandstoftank en de brandstofpomp aan. Deze kan mogelijk na langdurig gebruik defect raken waarna de brandstofpomp niet meer functioneert. Hiervan zijn in Nederland geen gevallen gemeld.

Lexus
 
Websitewww.lexus.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!