13 oktober 2010
Volvo S60

Volvo S60

Prijzen Volvo S60 en V60 R-Design bekend

13 oktober 2010 | Volvo's prijzen van de S60 en V60 met het sportpakket R-Design zijn bekend. De Volvo S60 R-Design is leverbaar vanaf 40.790 euro. Voor de Volvo V60 met het R-Design-pakket beginnen de prijzen bij 41.790 euro. Beide zijn nu te bestellen. De levering begint eind november. Het R-Design-pakket is gebaseerd op het Kinetic-uitrustingsniveau. Voor een meerprijs van 3.800 euro biedt het pakket een scala aan sportieve extra's.

Voor de R-Design-uitvoeringen ontwikkelden de specialisten van Volvo een extra dynamisch onderstel. Vergeleken met het standaardonderstel is dat van de R-Design 15 mm verlaagd. Om het weggedrag aan te scherpen monteerde Volvo een veerpootburg (een stang die beide veerpoten met elkaar vebindt) in het vooronder. Daarbij zijn de veren en dempers 15 procent stijver dan de gebruikelijke exemplaren.

Volvo S60

Ook is het het onderstel voorzien van andere achterdempers (monotubes), gewijzigde bevestigingsbussen voor de schokdempers achter en een ander type stabilistatorstang. Ook zijn wijzigingen doorgevoerd in de software voor de elektrohydraulische stuurbekrachtiging.

Om het sportieve karakter van de R-Design-uitvoeringen te benadrukken, zijn deze voorzien van een gewijzigde voorbumper en een grille uitgevoerd in High Gloss Black met een R-Design-embleem. De bekende diagonaal in de grille en de omlijsting zijn uitgevoerd in Silk Metal-finish. Dat geldt ook voor de spiegelkappen en de raamomlijsting.

Volvo S60

Aan de achterkant zijn de S60 en V60 R-Design te herkennen aan een diffuser in de kleur Ironstone en twee uitlaatpijpen met een diameter van 90 mm. Lichtmetalen 18-inchwielen in Diamond Cut-finish, met banden in de maat 235/40 R18 completeren de sportieve R-Design-uitstraling.

In het interieur onderscheiden de R-Design-modellen zich met sterker geprofileerde sportstoelen voorin, een met leder bekleed sportstuurwiel met R-Design-embleem, een met leder beklede versnellingspookknop, sportpedalen, speciale vloermatten en een zogenoemd 'watch dial'-instrumentenpaneel met blauwe achtergrond. De stoelen zijn bekleed met leder in combinatie met T-Tec en textiel en zijn voorzien van een R-Design-inscriptie in de rugleuning. Voor de bekleding kan gekozen worden uit de kleuren Off Black of een combinatie van Off Black en Ceramic Light.