13 oktober 2010
 

Fiat

Fiat brengt applicatie voor iPad uit

13 oktober 2010 | Fiat brengt een applicatie voor de Apple iPad uit. De "app" is gewijd aan de door Fiat Powertrain Technologies ontwikkelde tweecilinder TwinAir motor. In de toekomst zal deze gratis applicatie ook beschikbaar komen voor de iPhone. Net als de TwinAir motor, is de '500 TwinAir applicatie 100% 'made in Italy' en ontwikkeld door een Italiaans team binnen de firma Applix.

Met deze 179 MB grote iPad-applicatie, momenteel beschikbaar in het Engels (voor eind oktober ook in Italiaan, Frans, Spaans en Duits) kunnen spelenderwijs en op interactieve manier de innovatieve kenmerken van de tweecilinder motor worden ontdekt.

De applicatie toont een interactieve timeline van de technologische innovaties van Fiat: van de Fire motor tot Common Rail dieseltechniek, van MultiJet tot MultiAir.

Fiat

Met de '500 TwinAir' applicatie is het tevens mogelijk om te motor uit elkaar te halen en van binnen te bekijken, terwijl de 'Discovery Deck' sectie, de gebruiker tot in detail laat zien waarom de motor zo bijzonder is.

Andere games, waaronder een rijsimulator, nodigen de gebruiker uit berichten samen te stellen die de voordelen van de Fiat 500 TwinAir uitleggen. En tenslotte een eerbetoon aan het geluid van deze unieke motor, dat aan de sympathieke tweecilinder in de Fiat 500 uit 1957 doet denken, begeleid door een instrument dat net zo tijdloos is als de Fiat 500: een Fender Stratocaster uit 1934.

Fiat
 
Websitewww.twinair.fiat500.c
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!