7 oktober 2010
Toyota Prius (2009 - 2015)

Toyota Prius (2009 - 2015)

Toyota produceert 2.000.000e Prius

7 oktober 2010 | De 2.000.000e Toyota Prius is deze week uit de Tsutsumi-fabriek in Japan gerold. Met de productie van de Prius werd in 1997 begonnen. In de afgelopen 14 jaar is de Toyota Prius, waarvan er sinds de introductie in 2000 al ruim 31.000 in Nederland werden verkocht, uitgegroeid tot de verreweg meest succesvolle hybride auto ter wereld.

Met de Prius (Latijn voor 'voorloper') introduceerde Toyota 14 jaar geleden als eerste autofabrikant een auto met een Full Hybrid aandrijflijn. De modelnaam 'Prius' is sindsdien uitgegroeid tot het synoniem voor hybride auto's.

De schone en zuinige Full Hybrid techniek van de Toyota Prius is de afgelopen jaren voortdurend verfijnd. In het huidige model ligt de derde generatie van de hybride aandrijflijn. Bovendien komt de techniek uit de Prius nu ook beschikbaar in andere modellen. Recentelijk introduceerde Toyota met veel succes de hybride Auris.

Toyota Prius (2009 - 2015)

Ook in Nederland is de Toyota Prius onbetwist de best verkochte hybride auto. De Prius is dankzij zijn zuinige aandrijflijn namelijk vrijgesteld van BPM en motorrijtuigenbelasting. Zakelijke rijders profiteren bovendien van het 14% bijtellingtarief in plaats van de standaard bijtelling van 25%. Verder wordt de Toyota Prius gekenmerkt door lage onderhoudskosten, een grote betrouwbaarheid, zijn duurzaamheid en een hoge restwaarde, zoals blijkt uit een plaats in de Autotelex Top 15 van auto's met de hoogste restwaarde.

Het succes van de Prius wordt verder benadrukt door de vele prijzen die de auto sinds zijn introductie op de wereldmarkt won. Zo werd de Toyota Prius onder andere uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar 2005 en won de aandrijflijn drie jaar op rij de Engine of the Year-award in de klasse van 1,4 tot 1,8 liter. Bovendien werd de krachtbron drie achtereenvolgende jaren onderscheiden voor zijn bescheiden brandstofverbruik (Best Fuel Economy door de Engine of the Year-award).