6 oktober 2010
Mitsubishi i-MiEV

Mitsubishi i-MiEV

Productie Mitsubishi i-MiEV van start

6 oktober 2010 | Mitsubishi Motors Corporation (MMC) start vandaag met de productie van de Europese versie van de i-MiEV. De i-MiEV is een elektrische auto die samen met Peugeot en Citroën (PSA) is ontwikkeld. De productie van de Mitsubishi i-MiEV, Peugeot iOn en Citroën C-ZERO vindt plaats in de Mizushima fabriek in Japan.

MMC is sinds vorig jaar bezig met het produceren en verkopen van de Japanse versie van de i-MiEV. Met de productie van de modellen met Europese specificatie, begint MMC met de volwaardige export. In het fiscale jaar jaar 2010 (april 2010 - maart 2011) verwacht MMC om 5000 i-MiEVs in het buitenland te verkopen, dit omvat tevens de modellen gebouwd voor PSA.

Tijdens een ceremonie in de Mizushima fabriek verklaarde MMC-president Osamu Masuko: "Het is 100 jaar geleden dat de massaproductie van auto's met een verbrandingsmotor begon. We hebben de eerste stap gezet in de volgende 100 jaar met een auto als de i-MiEV. Vandaag nemen we de tweede stap, met de productie voor de Europese markt, op weg naar de wereldwijde uitrol van elektrische voertuigen. Dit is een grote stap voor de auto-industrie en tegelijkertijd betekent dit het begin van e-mobiliteit voor Europa".

Mitsubishi i-MiEV

MMC begint eerst met 14 landen in Europa voor de verkoop van de i-MiEV, waaronder Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland, in december dit jaar. Vanaf het fiscale jaar 2011 zal de verkoop achtereenvolgens in de overige Europese landen plaatsvinden.

De Europese versie van de i-MiEV heeft, in vergelijking tot de Japanse versie, een aantal verschillen, zoals een ander design voor de voor-en achterbumper, active stability control, alsmede een aangepast instrumentarium.

De Mitsubishi i-MiEV is een 4-persoons, 100% elektrische auto met een actieradius van gemiddeld 150 km. De i-MiEV beschikt standaard over een snellaad-mogelijkheid volgens het "ChaDeMo"-systeem. Hiermee kan de i-MiEV in 30 minuten van nul naar 80% worden geladen. Via het normale lichtnet bedraagt het laden van nul tot vol minder dan 7 uur.

Mitsubishi i-MiEV

De i-MiEV wordt standaard geleverd met 3 jaar of 100.000 km garantie op de auto en 5 jaar of 100.000 km garantie op de elektrische componenten waaronder de lithium-ion batterij. De i-MiEV is verkrijgbaar vanaf € 32.830,- en zal vanaf december 2010 te leveren zijn.