29 september 2010
 

Seat IBE

Seat presenteert 2e generatie IBE Concept

29 september 2010 | Met de tweede generatie IBE concept car presenteert Seat tijdens de Autoshow van Parijs een visie op een supercompacte sportcoupé voor toekomstige mobiliteit in de stad. De eerste versie van de Seat IBE werd eerder dit jaar al onthuld in Genève, maar sindsdien zijn het design, de technologie en het interieur doorontwikkeld. In Parijs is daarom voor het eerst ook het interieur van de IBE te bewonderen, evenals het concept voor individuele communicatie en infotainment.

De kleine sportwagen is laag en breed, met krachtige proporties en een gefocust 'gezicht' dankzij de scherpe lijnen van de LED-koplampen. Dankzij de korte lengte van slechts 3,83 meter is hij bij uitstek bedoeld voor mobiliteit in de stad. De styling en de duidelijke, scherpe lijnen zijn een voorbode van de volgende evolutionaire stap in het design-DNA van Seat.

Seat IBE

Voor zijn opwachting op de Paris Motor Show 2010 heeft het Seat Technical Centre de IBE doorontwikkeld en op tal van onderdelen van nog meer scherpte en precisie voorzien. Die wijzigingen zijn met name terug te vinden aan de voorzijde met LED-koplampen.

De compleet elektrische aandrijving staat garant voor nul-emissie, terwijl de elektromotor met 75 kW/102 pk en een koppel van 200 Nm levert. De sprint vanuit stilstand naar 50 km/u vergt 3,6 seconden; binnen 6,6 seconden bereikt de IBE de 80 km/u en na 9,7 seconden zit hij op de 100 km/u. Het continue vermogen is beperkt tot 50 kW/68 pk en de IBE bereikt een topsnelheid van 160 km/u. De capaciteit van de batterij is 18 kWh en hij levert een actieradius van rond de 130 kilometer. De elektromotor van de IBE is voorin de auto gemonteerd, terwijl de lithium-ion batterij achterin een plek heeft gekregen.

Seat IBE

Hoewel het uiterlijk van de IBE al eerder te zien was, is het binnenste van de concept car een primeur voor Parijs. De duidelijke en bestuurdergeoriënteerde lay-out wordt overheerst door het verhoogde dashboard dat bijna lijkt te zweven. Het wordt ondersteund door een extreem smalle middenconsole die vloeiend in de tunnelconsole overloopt. Alle elementen in het interieur zijn zeer minimalistisch, wat de bruikbare ruimte ten goede komt. Een voorbeeld zijn de sportieve, gewelfde stoelen. De lichtgewicht kunststof kuipen maken ze zeer smal, terwijl de hightech schuimkussens voor enig zitcomfort zorgen.

Binnenin de Seat IBE kan de bestuurder gebruikmaken van een draadloos netwerk waarmee hij zijn smartphone aan de IBE kan koppelen en online de systemen van de auto kan checken, inclusief het batterijpakket en het display van de tripcomputer. Een muziekalbum of een individueel nummer kan op de smartphone worden geselecteerd en via het audiosysteem van de auto worden afgespeeld door de 'drag to car' optie te selecteren. De touch bediening van de elementen op het dashboard en stuurwiel vereenvoudigen het bedienen van de systemen en het navigeren door de geïntegreerde infotainmentmenu's.

Seat IBE Seat IBE Seat IBE
 
Websitewww.seat.nl
Deel via