30 september 2010
 

Renault

Renault maakt prijzen elektrische auto's bekend

30 september 2010 | Renault lanceert een compleet gamma elektrische auto's. De prijzen (exclusief accu) van de eerste twee auto's uit het gamma dat vanaf halverwege 2011 gelanceerd wordt, zijn in landen die een belastingvoordeel bieden vergelijkbaar met die van hun varianten met verbrandingsmotoren. De Fluence Z.E. wordt aangeboden 26.180 euro incl. BTW (excl. accu en eventueel belastingvoordeel). De Kangoo Express Z.E. wordt aangeboden voor 20.000 euro excl. BTW (excl. accu en eventueel belastingvoordeel).

De verkoopprijzen zijn excl. een abonnement voor de lease van een accu:

  • € 72 excl. BTW per maand voor de Renault Kangoo Express Z.E.
  • € 79 incl. BTW per maand voor de Renault Fluence Z.E.

Met de bekendmaking van deze prijzen maakt Renault de weg vrij voor het reserveren van een Kangoo Express Z.E. of een Fluence Z.E..

Renault

Bovendien presenteert Renault de twee andere 100% elektrische auto's: de Twizy en de ZOE Preview. Met deze auto's onthult Renault het design dat representatief is voor de seriegeproduceerde auto's die respectievelijk in de tweede helft van 2011 en halverwege 2012 op de markt komen.

Parallel aan de ontwikkeling van de auto's werkt Renault hard aan de ontwikkeling van de infrastructuur voor het opladen van de accu's. Dit netwerk moet operationeel zijn als de Renault Z.E. op de markt komt. De Renault-Nissan alliantie is daartoe samenwerkingsverbanden aangegaan met overheden, energiemaatschappijen en andere partners zoals bijvoorbeeld Better Place, zodat een in grote getallen geproduceerde elektrische auto realiteit kan worden. Momenteel zijn er wereldwijd al 63 overeenkomsten gesloten.

Overigens zal het Renault Z.E. gamma ruim voor de geplande marktintroductie halverwege 2011 op de weg te zien zijn. Vanaf het einde van dit jaar en tot de lancering voor het grote publiek halverwege 2011 stelt Renault namelijk meer dan zeshonderd prototypes ter beschikking aan haar partners. Deze pool zal getest worden in het kader van pilot operaties in tien landen.

Renault
 
Websitewww.renault.nl
Deel via