29 september 2010
 

Saab

Saab en BMW werken samen

29 september 2010 | Vandaag kondigen Saab Automobile en BMW aan overeenstemming te hebben bereikt over het gebruik van motoren voor de volgende generatie Saabs. Volgens de overeenstemming over aanschaf, levering en ontwikkeling zal BMW vanaf 2012 viercilinder 1,6-liter turbomotoren leveren aan Saab. De motoren zullen worden aangepast aan Saab's specifieke wensen.

Het contract werd op woensdag in Trollhättan, Zweden getekend. Bij de ondertekening waren aanwezig Jan Åke Jonsson, CEO van Saab Automobile, Victor Muller, Voorzitter van Saab Automobile and Ian Robertson, Lid van de Raad van Bestuur van BMW AG en verantwoordelijk voor Sales en Marketing.

Saab Automobile CEO Jan Åke Jonsson over de overeenkomst: "Ik ben erg blij deze samenwerking te kunnen bevestigen. BMW's motoren en hun brandstofbesparende innovaties worden breed erkend als de maatstaf in het premium segment. Wij kijken er naar uit om deze technologie op een echte Saab-manier te integreren in onze volgende generatie producten".

Victor Muller, Voorzitter van Saab Automobile: "Dit is een belangrijke stap voor Saab op weg naar een winstgevende, onafhankelijke en premium autofabrikant. Geheel in overeenstemming met onze strategie zullen wij doorgaan met het benutten van onze technische kennis terwijl wij ook zullen samenwerken met de best mogelijke partners. Beide partijen staan open om verdere mogelijkheden tot samenwerking te onderzoeken als onderdeel van deze overeenkomst".

Ian Robertson, Executive Sales en Marketing Director van BMW, voegt toe: "Wij gaan verder met de wereldwijde verkoopgroei van onze aandrijflijnen als onderdeel van onze Number ONE-strategie. De overeenkomst zoals vandaag getekend, is een belangrijke volgende mijlpaal in onze aanpak. Wij zijn verheugd om Saab te kunnen ondersteunen met onze motorenkennis. Onze motoren hebben een duidelijke voorsprong op de competitie als het gaat om brandstofverbruik, uitstoot en prestaties".

 
Websitewww.saab.nl
Deel via