28 september 2010
Infiniti G-Cabrio

Infiniti G-Cabrio

Infiniti toont G-Cabrio concept in Parijs

28 september 2010 | Het G Cabrio-concept van de Infiniti Performance Line debuteert op de Parijse autobeurs. Deze meest verleidelijke auto van Infiniti bouwt voort op de bestaande G37 Cabrio. Voorafgaand aan het debuut in Parijs is in augustus in de VS de eerste variant in de Infiniti Performance Line gepresenteerd, de G Coupé, waarmee de IPL-auto's (Infiniti Performance Line) voet aan de grond hebben gekregen in Noord-Amerika.

In de conceptvariant van de IPL G Cabrio zijn veel van dezelfde verbeteringen toegepast als in de IPL G Coupé. Het doel van IPL is om de totale autoprestaties te verbeteren. Dat betekent dat niet alleen het vermogen, de acceleratie en de besturing beter zijn geworden, maar ook gevoelsaspecten zoals het geluid van de motor, het ontwerp van details en de textuur van de bekleding.

Infiniti G-Cabrio

De interieuraccenten in het Parijse conceptmodel zijn uniek: de middenconsole is zwartgelakt en het dashboardgedeelte boven het handschoenenkastje en de deuren zijn bekleed met Kacchu, een materiaal met de naam van de wapenrusting die de samoerai, de Japanse feodale krijgsheren, in de middeleeuwen gebruikten. Er werden kleine ijzeren plaatjes in de stof geweven om de wapenrusting niet alleen sterk, maar ook flexibel en licht te maken. Omdat deze harnassen werden gemaakt door gespecialiseerde ambachtslieden die er talloze kleuren en patronen in konden verwerken, waren de meest complexe Kacchu-ontwerpen een symbool van macht en rijkdom.

Onder de motorkap van de conceptversie van de IPL G Cabrio is Infiniti's 3,7 liter V6-motor van 348 pk te vinden. Dit is 28 pk meer dan gebruikelijk, dankzij onder andere een dubbel uitlaatsysteem. Dit systeem klinkt imposant en verlaagt de uitlaatdruk met 30%, waardoor de motor efficiënter wordt. Het punt waarop het maximale vermogen wordt bereikt, is verhoogd van 7.000 naar 7.400 tpm. De maximale koppelkracht is verhoogd – van 360 naar 374 Nm, maar het belangrijkste is dat de vorm van de koppelcurve is gewijzigd.

Infiniti G-Cabrio

De ophanging en vering van de conceptcabrio zijn ook verbeterd, opnieuw met de IPL G Coupé als uitgangspunt. Er is sportvering geplaatst met 10% stuggere veren en opnieuw gekalibreerde schokdempers. Bovendien ligt de carrosserie iets lager vanwege dit sportonderstel.

De topsnelheid van de conceptauto, die een elektronisch geregelde zevenversnellingsbak met magnesium schakelpeddels bevat, is zonder snelheidsbegrenzing meer dan 270 km/u. De auto accelereert binnen 6 seconden van 0 naar 100 km/u.