27 september 2010
Volkswagen

Volkswagen

VW Amarok wint International Pickup Award

27 september 2010 | De Volkswagen Amarok heeft de International Pickup Award 2011 gewonnen. De nieuwe pickup kreeg de onderscheiding van de jury die ook de internationale Van of the Year Award toewijst. Het is voor het eerst dat de International Pickup Award wordt vergeven. Vanaf nu wordt deze prijs elk jaar uitgereikt aan de pickup die de grootste bijdrage levert aan de efficiency in on- en off-road transport.

De Volkswagen Amarok kreeg van de internationale jury (met leden uit 23 landen) 61 van de 91 te vergeven punten en was daarmee de overtuigende winnaar van deze eerste editie van de International Pickup-verkiezing. De als tweede geklasseerde pickup (Toyota HiLux) haalde een score van 24/91 en de derde plaats was voor de Nissan Navara met 18 van de 91 punten.

Volkswagen

De jury was vooral onder de indruk van de manier waarop "de Amarok hoogwaardige terreincapaciteiten weet te combineren met een comfortniveau dat in deze klasse nog niet eerder is vertoond". Het comfortniveau was voor de jury een belangrijke factor omdat pickups in toenemende mate vooral op 'verhard' worden ingezet en slechts bij gelegenheid in (zwaar) terrein. Er was ook veel lof voor het interieur van de Amarok. Vooral het ruimteaanbod en de goede stoelen werden geprezen. Bovendien biedt de Amarok in tegenstelling tot de meeste concurrenten ook volop beenruimte voor de passagiers achterin. Daarnaast beschikt hij over de grootste laadruimte in zijn klasse.

Ten slotte prees de jury het motorenaanbod waarbij relatief kleine krachtbronnen met (bi)-turbotechnologie garant staan voor veel kracht in combinatie met een gunstig verbruik en dus relatief lage CO2-emissies.