21 september 2010
Volvo S60

Volvo S60

Volvo S60 en V60 nu ook in R-Design

21 september 2010 | Volvo introduceert de sportuitvoering "R-Design" voor de S60 en V60. Met deze sportieve optie beloven de twee nieuwste Volvo-modellen meer rijplezier dankzij een extra dynamisch onderstel en een directere besturing.

Als eerst monteerde het team een veerpootbrug in het vooronder van beide modellen; een stang die beide voorveerpoten met elkaar verbindt. Vervolgens ging Sällqvists team aan de slag met de achterschokdempers. Kortere schroefveren en stijvere lagerbussen in de bevestiging van de wielophanging zijn ook onderdeel van de R-Design-uitvoering. De veren rondom zijn vervangen door exemplaren die 15 millimeter korter en 15 procent stijver zijn.

Volvo S60

Net als de standaardversies is ook het onderstel van de Volvo S60 en V60 R-Design voorzien van elektronische systemen die zorgen voor een sportieve rijervaring. Corner Traction Control is een nieuwe voorziening; een uitbreiding op het Dynamic Stability en Traction Control-systeem (DSTC).

Uiteraard biedt de uitvoering ook een aantal uiterlijke kenmerken. Zoals een zwarte grille en er zijn diverse details voorzien van een Silk Metal look. Tel daarbij op de Diamond Cut velgen, de R-Design achterbumper en de dubbele R-Design einduitlaatpijpen. Tevens is de uitvoering voorzien van speciale R-Design bekleding, een aangepast sportstuurwiel, een versnellingspook en sportpedalen met Silk Metal inleg en speciale vloermatten.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!