20 september 2010
 

Maserati Gran Turismo

Maserati GranTurismo MC Stradale debuteert in Parijs

20 september 2010 | De GranTurismo MC Stradale wordt de snelste, lichtste en meest krachtige auto in de Maserati modelreeks wanneer de verkoop in het eerste kwartaal van 2011 start. Begin oktober wordt de auto onthult tijdens de Autosalon van Parijs.

De tweezits Maserati GranTurismo MC Stradale, die is geïnspireerd op de Trofeo GranTurismo MC en de GT4 race-uitvoeringen, belooft haarscherpe handlingeigenschappen en doorbreekt de 300 km/u grens.

Maserati Gran Turismo

De GranTurismo MC Stradale is volgens de fabrikant een reactie op de vraag naar een GranTurismo die de behoeften voor op de openbare weg weet te combineren met sportieve uitspattingen. Als gevolg daarvan beschikt hij over de handling- en aerodynamica-ervaring uit Maserati's drie raceprogramma's.

De GranTurismo MC Stradale produceert meer aerodynamische downforce zonder extra aerodynamische weerstand. Hij levert meer vermogen (336 kW/450 pk) zonder meer brandstof te verbruiken. De auto zou wendbaarder zijn zonder de rijkwaliteit van de GranTurismo S tekort te doen.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!