10 september 2010
 

BMW

BMW verkozen tot meest duurzame autofabrikant

10 september 2010 | BMW is op het gebied van milieuvriendelijk en duurzaam ondernemen binnen de automobielindustrie voor het zesde jaar op rij verkozen tot beste producent ter wereld. Tot deze conclusie komt SAM Group in het meest recente onderzoek voor de internationaal toonaangevende Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI). BMW Group is de enige onderneming in de autobranche die sinds de start van deze belangrijke duurzaamheidindex in 1999, zonder onderbreking in de Dow Jones Sustainability Index World is vertegenwoordigd.

"Het verheugt ons dat BMW Group opnieuw is verkozen tot wereldwijd brancheleider binnen de DJSI. Meest duurzame autofabrikant wereldwijd zijn, betekent voor ons het accepteren van verantwoordelijkheid als een milieubewuste onderneming. Wij zien deze erkenning als een extra motivatie om door te gaan met het verwezenlijken van onze visie op het gebied van duurzame individuele mobiliteit", aldus Dr. Norbert Reithofer, bestuursvoorzitter van BMW AG. "BMW Group's aandacht voor duurzaamheid is de reden dat we zijn gekozen als automotive partner voor de aankomende Olympische zomerspelen in London in 2012. Het idee van duurzame Spelen en BMW gaan goed samen".

BMW

Duurzaam ondernemen is bij BMW Group in de volledige waardeketen opgenomen; van de ontwikkeling van brandstofbesparende en alternatieve voertuigen tot milieuvriendelijke recyclingprocedures. Met name het feit dat duurzaamheid, al sinds het jaar 2000, een integraal onderdeel is van de corporate strategie van BMW Group werd hoog gewaardeerd door de analisten van SAM. BMW Group draagt naar eigen zeggen verantwoordelijkheid voor haar ruim 96.000 medewerkers en is betrokken bij diverse sociale projecten wereldwijd. Mede door deze betrokkenheid is BMW Group in de afgelopen zes jaar opeenvolgend verkozen tot sectorleider in de DJSI.

Het duurzaam ondernemen van BMW Group resulteert in het produceren van zuinige voertuigen. Er zijn vijf EfficientDynamics Edition modellen beschikbaar, waaronder de BMW 320d EfficientDynamics Edition (de zuinigste BMW ooit) en de BMW 116i en 118i EfficientDynamics Edition. Deze zuinige modellen vallen met hun extra lage CO2-uitstoot van 140 g/km binnen de normen voor de 20 procent bijtellingregeling. Vier leden van de MINI familie (MINI Clubman, MINI Hatchback, MINI Cabrio en MINI Countryman) beschikken over modellen met een uitstoot lager dan 140 g/km.

BMW BMW
 
Websitewww.bmw.nl
Deel via