25 augustus 2010
Citroen C4

Citroen C4

Vijf EuroNCAP sterren voor Citroen C4

25 augustus 2010 | De nieuwe Citroën C4 heeft de maximale 5 sterren behaald in de EuroNCAP test. Met een score van 97% voor de hulpsystemen heeft deze auto het beste resultaat behaald onder de compacte berlines.

De nieuwe Citroën C4 beschikt standaard over EBD (Electronic Brakeforce Distribution), BAS (Brake Assistent System) en intelligent traction control in combinatie met ESP. Daarnaast is de veiligheid binnenin gewaarborgd dankzij standaard 6 airbags.

Citroen C4

De nieuwe C4 heeft niet alleen de beste score behaald op het gebied van veiligheidssystemen, maar biedt daarnaast nieuwe systemen die ten gunste komen van actieve en passieve veiligheid van bestuurder en passagiers:

  • Bijzonder in het segment is het dodehoekcontrolesysteem (SAM oftewel système de Surveillance Angle Mort). Dit systeem waarschuwt de berijder als er een voertuig is waargenomen in de dode hoek;
  • Programmeerbare cruisecontrol en snelheidsbegrenzer (mogelijkheid om 5 verschillende snelheden in geheugen in te stellen);
  • Citroën eTouch, biedt een scala aan services. De noodoproep en pechhulp ter plekke zijn twee diensten die 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar zijn dankzij een geïntegreerde SIM-kaart.
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!