12 augustus 2010
Jaguar XF (2007 - 2015)

Jaguar XF (2007 - 2015)

Gelimiteerde edities van Jaguar XF

12 augustus 2010 | Na de unieke Jaguar XKR 75 Limited Edition presenteert Jaguar nu ook twee Limited Editions van de XF ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het Engelse automerk: de Jaguar XF 3.0 V6 Diesel S 275 Pace en 240 Grace. Van de Jaguar XF Pace komen er vijftien naar Nederland en van de Grace krijgen er tien stuks een Nederlands kenteken.

De namen Grace en Pace komen voort uit de slogan 'Grace, Pace and Value for Money', die decennia lang door Jaguar is gebruikt. De slogan onderstreepte de combinatie van stijl, prestaties en luxe die de modellen van Jaguar over de jaren heen te bieden hadden.

De Jaguar XF Pace biedt de snelheid van de 275 pk sterke diesel samen met een extra sportief uiterlijk dankzij aerodynamische wijzigingen en sportieve 20 inch lichtmetalen velgen. De XF Grace kiest ervoor om de eigenaar te verwennen met extra luxe zoals het Bowers & Wilkins Surround Sound audiosysteem en een verwarmd stuurwiel.

Jaguar XF (2007 - 2015)

De gelimiteerde editie Pace is gebaseerd op de Jaguar XF 3.0 V6 Diesel S275 Premium Luxury. De Pace krijgt echter wat meer sportiviteit mee in de vorm van een Aerodynamic Pack inclusief LED-verlichting en het Dynamics Pack met 20 inch Volans lichtmetalen velgen in de kleur Shadow (donker grijs). Verder is het interieur voorzien van het Interior Pack en de unieke Dark Oak dashboardafwerking waarin het 75 logo is verwerkt. Verdere luxe bestaat uit Bi-Xenon koplampen, een verwarmde voorruit, Parking Aid Pack, JaguarVoice™ en metallic lak. De Pace is verkrijgbaar in de lakkleuren Stratus Grey en Ultimate Black gecombineerd met een Warm Charcoal interieur. De levering van de Pace vindt plaats vanaf september.

De Jaguar XF Pace krijgt een prijskaartje van 88.700 euro. Dat is een voordeel van 6.030 euro ten opzichte van een normale XF in deze uitvoering.

De Grace heeft de Jaguar XF 3.0 V6 diesel 240 Premium Luxury als basis. Bovenop de bestaande luxe van dit model biedt de gelimiteerde editie 19 inch Caravella lichtmetalen velgen, Bi-Xenon koplampen, het Parking Aid Pack, Powervents uitgevoerd in chroom en metallic lak als verrijking van de buitenzijde van de auto. Maar ook het interieur is van veel extra luxe voorzien met een schuif-/kanteldak, Interior Pack, verwarmd stuurwiel en voorruit, JaguarVoice, Bowers & Wilkins Surround Sound System en Blind Spot Monitor. Bovendien wordt het dashboard afgewerkt in Piano Black waarin ook het 75 logo is verwerkt. De Jaguar XF Grace is beschikbaar in de kleur Stratus Grey in combinatie met een Warm Charcoal of Barley interieur. De levering van de Grace vindt plaats vanaf september en is voor Nederland beperkt tot tien stuks.

Jaguar XF (2007 - 2015)

De gelimiteerde editie Grace kan worden besteld voor de prijs van 86.300 euro, daarmee bespaart de consument 5.700 euro ten opzichte van een standaard XF met vergelijkbare specificaties.