28 juli 2020
 

Mercedes-Benz T-Klasse

Mercedes-Benz kondigt T-Klasse aan

Autozine
28 juli 2020 | Op het platform voor een compacte bestelwagen wordt een nieuw model gecreƫerd dat is afgestemd op de behoeften van gezinnen en tegelijkertijd bijzonder geschikt is voor vrijetijdstoepassingen. Naast de V-Klasse, die met succes in het middenklassesegment is gepositioneerd, biedt Mercedes-Benz Vans vanaf de eerste helft van 2022 ook een compacte MPV aan voor particuliere kopers. De aanduiding van dit nieuwe model: de 'T-Klasse'.
UnitedConsumers
Info
Forum

"Met de nieuwe Mercedes-Benz T-Klasse bieden we een auto die het mogelijk maakt voor gezinnen en mensen met een actieve lifestyle om de wereld van Mercedes-Benz te betreden. Deze klanten zijn op zoek naar aantrekkelijke en praktische compacte auto's; en dat zijn precies de eisen waaraan de nieuwe T-Klasse voldoet", aldus Marcus Breitschwerdt, hoofd van Mercedes-Benz Vans.

Mercedes-Benz T-Klasse

"Met het nieuwe platform en design van de T-Klasse realiseren we een samenspel van functionaliteit en een aantrekkelijke uitstraling", stelt Gorden Wagener, Chief Design Officer van de Daimler Group. "Met onze unieke designfilosofie 'sensual purity' (sensuele helderheid) creëren we een aantrekkelijke reisgenoot, waarbij de T-Klasse zich kenmerkt door zijn design, proporties en hoogwaardige uitstraling."

De T-Klasse wordt, als volledig nieuw ontwikkeld model, op het eerste gezicht duidelijk herkenbaar als lid van de Mercedes-Benz-familie en gaat de kenmerkende eigenschappen van het merk met de driepuntige ster bieden. Vooral op het gebied van design, kwaliteit, veiligheid en connectiviteit krijgt het nieuwe model onmiskenbaar het DNA van Mercedes-Benz.

De letter T staat symbool voor efficiënte ruimteconcepten en is daarmee perfect geschikt als modelaanduiding voor compacte gezinsauto's van Mercedes-Benz. De nieuwe T-Klasse belooft een grote hoeveelheid ruimte en zou geschikt zijn voor verschillende toepassingen, waaronder personenvervoer in het kader van shared services, zonder afbreuk te doen aan het comfort. De schuifdeuren met brede opening aan zowel de linker- als rechterzijde van de auto maken bijvoorbeeld een gemakkelijke en comfortabele toegang tot het interieur mogelijk. Naast de conventionele aandrijflijnen komt er ook een volledig elektrische versie beschikbaar.

In het segment van de compacte Vans wordt Mercedes-Benz Vans sinds 2012 vertegenwoordigd door de Citan, die gericht is op bedrijfsmatig gebruik. In augustus vorig jaar kondigde de divisie Vans een opvolger aan voor de compacte stadsbestelwagen, waarvan ook een volledig elektrische variant op de markt zal komen. Op basis van dit kleine bestelwagenplatform worden twee modellen gecreëerd: terwijl de Mercedes-Benz Citan maximaal is gericht op bedrijfsmatig gebruik, richt de Mercedes-Benz T-Klasse zich vooral op particuliere klanten.

De T-Klasse en de Citan worden in samenwerking met Renault-Nissan-Mitsubishi ontwikkeld.

Remschijf.nl
 

Info

Forum