6 februari 2013
Ford Ka (2008 - 2016)

Ford Ka (2008 - 2016)

Ford introduceert Flamboyante Ka

Autozine
6 februari 2013 | Vanaf eind februari staat hij bij de dealer: de 'Flamboyante Ka', een limited edition van de meest compacte Ford. Deze bijzondere versie wordt geproduceerd in een oplage van slechts 250 stuks. Het is de eerste van een nieuwe serie 'Ka van karakter' edities.
KwikFit
 

De 'Flamboyante Ka' is gebaseerd op de Ka 1.2 Metal 51 kW/69 pk en is voorzien Ford's nieuwe "Advanced Technology Pack". Dit pakket omvat Bluetooth Voice Control, radio-/telefoonbediening aan het stuur, een USB-aansluiting, automatische airconditioning, elektrische voorruitverwarming, elektrisch verwarmbare voorstoelen en parkeersensoren achter. Het pakket t.w.v. € 1.680,- is op de Flamboyante Ka bij de prijs inbegrepen.

Ford Ka (2008 - 2016)

De 'Flamboyante Ka' is leverbaar in twee kleuren: de nieuwe dieprode tint Flame met Panther Black wielen en het krachtige Strobe (donkergrijs) met zilverkleurige wielen. Vanaf eind februari staat hij bij de Ford dealers, maar hij is nu al te bestellen. De uitvoering in Flame-rood kost €13.995,- en de uitvoering in Strobe-metallic kost € 14.495,- inclusief BTW/BPM.

De naam 'Flamboyante Ka' is verzonnen door Ford Facebook-vriendin Anne Peters uit Waalre. Na een oproep op Facebook verzon zij, net als duizenden andere Facebook-vrienden, eind januari een originele naam voor deze karaktervolle uitvoering. Ford Nederland koos haar suggestie als de beste. Zij won daarmee het allereerste exemplaar van deze serie van slechts 250 genummerde exemplaren. Ook de namen van de volgende limited edition uitvoeringen worden via Facebook gekozen, en ook dan krijgt de winnaar het eerste exemplaar van de nieuwe serie.

Eveneens nieuw is de 'Ka van karakter' Configurator op KaVanKarakter.nl en op de Ford Facebook-pagina. Daarmee kunnen klanten op een speelse manier ontdekken welke Ka uitvoeringen of extra's het beste bij hun personality passen. Op basis van korte keuzevragen (zoals 'Wat heb je liever: skibril of zonnebril?') adviseert de Configurator bijvoorbeeld voorruitverwarming of een panoramadak, of een van de vele andere opties. Zo kan iedereen precies de Ka samenstellen die bij hem of haar past, en die verder completeren met de favoriete kleur, striping of velgen.

Ford Ka (2008 - 2016)

'Ka van karakter' is het vervolg op eerdere limited edition series van de Ka. Bekende eerdere series waren de 'Ka Couture' en de 'Kunst met een grote Ka'. Inmiddels zijn er in Nederland zo´n 125.000 exemplaren van de Ford Ka verkocht.