10 februari 2016
Ford Edge

Ford Edge

Ford Edge vanaf nu te bestellen

Autozine
10 februari 2016 | Met de Ford Edge breidt Ford het SUV-modelprogramma aan de bovenkant uit. Naast de EcoSport en Kuga wordt de Edge de derde SUV van Ford in Nederland. Over enkele maanden staat de Edge in de showrooms, maar per direct zijn de orderboeken geopend. De prijslijst begint bij 56.165 euro.
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
 

In Nederland introduceert Ford de Edge met een keuze uit twee varianten van de 2.0 TDCi dieselmotor. De basisversie is een 132 kW/180 pk sterke 2.0-liter TDCi met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Voor wie meer vermogen en trekkracht wenst, is er de 154 kW/210 pk 2.0-liter TDCi Bi-Turbo. Deze laatste is standaard gekoppeld aan een automatische PowerShift-zesversnellingsbak met dubbele koppeling. De CO2-uitstoot voor de basismotor bedraagt 149 g/km en voor de 2.0 TDCi Bi-Turbo: 152 g/km.

Ford Edge

In Nederland krijgen alle uitvoeringen van de Ford Edge standaard All-Wheel Drive (AWD)-technologie. Dit systeem schakelt tussen voorwielaandrijving onder normale omstandigheden en vierwielaandrijving wanneer de situatie daar om vraagt, voor extra zekerheid, grip en stabiliteit.

De Ford Edge komt er met een keuze uit twee uitrustingsniveaus: Trend en Sport. De Trend uitvoering is onder meer standaard voorzien van 19 inch lichtmetalen velgen, zijn er diverse elektronische rij-assistenten als Lane Departure Warning en Lane Keeping Aid en beschikt de Trend over het SYNC2 multimedia systeem met 8 inch touchscreen en achteruitrijcamera. De Edge Sport vormt ten opzichte van de Trend eenvoudigweg de overtreffende trap in luxe en comfort, en zet het sportieve voorkomen van de Edge bovendien extra aan met een reeks stijlvolle accenten. Overigens is de meest krachtige versie van de Edge, de 2.0 TDCi Bi-Turbo, uitsluitend in deze Sport-trim te bestellen.

Bovenop de twee uitvoeringen biedt Ford kopers de mogelijkheid hun auto een persoonlijk accent mee te geven via één van de drie pakketten: het X-pack, Luxury Pack of Winter Pack. Daarnaast voorziet de optielijst in tal van individuele extra's, zoals adaptieve cruise control, een camera vóór met Front Wide View of bijvoorbeeld opblaasbare gordels achterin voor extra veiligheid.

Ford Edge

De Ford Edge arriveert over enkele maanden in Nederland en is per direct bij de Ford dealer te bestellen. Prijzen beginnen bij € 56.165 voor de Edge Trend 2.0 TDCi (180 pk) met de handgeschakelde zesversnellingsbak. De meerprijs voor de Edge Sport bedraagt ruim € 5.000. Het topmodel, de Edge Sport 2.0 TDCi Bi-Turbo (210 pk) met 6-traps Powershift-automaat, staat in de prijslijst vanaf € 65.215.