21 februari 2018
Ford Edge

Ford Edge

Ford Edge aangepast voor modeljaar 2018

Autozine
21 februari 2018 | Ford presenteert de vernieuwde Edge voor Europa. De Edge 2018 is voorzien van een reeks assistentiesystemen met camera, radar en/of sensors. Deze zijn ontwikkeld om reizen ontspannener en comfortabeler te maken én aanrijdingen te helpen voorkomen, dan wel de gevolgen daarvan te bepreken. Post Collision Braking, Evasive Steering Assist en Adaptive Cruise Control met Stop-and-Go en Lane Centring Assist maken hun debuut in Europa. In Europa is de bi-turbovariant van Fords 2,0-liter EcoBlue dieselmotor, gecombineerd met een nieuw ontwikkelde achttrapsautomaat beschikbaar.
 

In de vernieuwde Ford Edge maken drie nieuwe rijassistentiesystemen hun Europese debuut:

Ford Edge
 • Post-Collision Braking helpt om de impact van een mogelijke tweede botsing te beperken door automatisch gematigde remdruk toe te passen in het geval van een aanrijding. Door het voertuig af te remmen, kan verdere verwonding van inzittenden en meer schade aan de auto voorkomen of beperkt worden.
 • Evasive Steering Assist helpt de bestuurder langzame of stilstaande voertuigen te ontwijken om een aanrijding te voorkomen. Het systeem is ontwikkeld voor snelheden in zowel stadsverkeer als op snelwegen. Het maakt gebruik van radar en een camera om langzame en stilstaande voertuigen te detecteren en ondersteunt de bestuurder bij de manoeuvres om obstakels te ontwijken als een aanrijding dreigt.
 • Adaptive Cruise Control met Stop-and-Go en Lane Centring Assist helpt bij het aanhouden van een veilige afstand tot voorliggers en vermindert vermoeidheid bij de bestuurder door tijdens lange ritten de auto midden in de rijstrook te houden.

Andere rijassistentiesystemen die gebruikmaken van camera's, radars en ultrasone sensors om de inspanning van de bestuurder te beperken, zijn Adaptive Front Lighting System, Blind Spot Information System, Glare-Free Highbeam, Intelligent Speed Limiter, Lane Keeping Alert, Pre-Collision Assist met voetgangersdetectie en verkeersbordherkenning.

Rijden en parkeren in stadscentra is eenvoudiger met voorzieningen als Cross Traffic Alert, Ford Adaptive Steering, Active Park Assist met Perpendicular Parking, Side Parking Aid en Park Out Assist dat helpt bij het wegrijden uit een parkeervak.

De nieuwe EcoBlue bi-turbomotor levert een vermogen van 175 kW (238 pk) en is in de Edge gekoppeld aan Ford Intelligent All Wheel Drive. Dat zorgt voor optimale trekkracht bij lage toerentallen. Een kleine hogedrukturbo en een grotere lagedrukturbo werken bij lagere toerentallen samen voor een extra snelle reactie op het gaspedaal en meer trekkracht. Bij hogere toerentallen zorgt alleen de grotere turbo voor extra druk om het maximumvermogen te leveren. De verbeterde turbo- en uitlaatspruitstukken bevatten zo'n 30% nikkel, zodat ze optimaal bestand zijn tegen temperaturen tot 860 graden Celsius, die door het bi-turbosysteem worden gegenereerd. De turbolagers en de behuizing van de lagedrukturbo zijn voorzien van waterkoeling.

Ford Edge

De 2.0 EcoBlue dieselmotor met standaard Auto Start-Stop is in Europa ook leverbaar met 140 kW (190 pk), gecombineerd met een handmatig te bedienen zesversnellingsbak en Ford Intelligent All Wheel Drive.

De nieuwe achttrapsautomaat van Ford is geoptimaliseerd voor een lager brandstofverbruik, een snellere reactie en een nog soepeler schakelgedrag. De transmissie is helemaal afgestemd op de Europese omstandigheden en biedt:

 • Adaptive Shift Scheduling, dat de individuele rijstijl van de bestuurder beoordeelt om schakelmomenten te optimaliseren. Het systeem onderscheidt oplopende hellingen van aflopende en herkent wanneer bochten snel genomen worden. Het schakelgedrag wordt op basis hiervan aangepast voor een verfijndere rijervaring.
 • Adaptive Shift Quality Control, dat informatie over de auto en de omgeving analyseert en de druk van de koppeling aanpast, zodat schakelen altijd soepel en vlot verloopt. Dit systeem kan het schakelgedrag ook aanpassen aan de rijstijl.

De ST-Line modellen vallen op door hun sportieve uitstraling, die geïnspireerd is op de modellen van Ford Performance, in combinatie met krachtige aandrijflijnen.

Ford Edge

Het in- en exterieur van de nieuwe Ford Edge ST-Line is sportief vormgegeven, met onder meer:

 • Beschermingspanelen langs de onderzijde in carrosseriekleur
 • Speciale grille met zwarte spijlen en omlijsting
 • Standard 20 inch wielen in gelakt aluminium, 21 inch optioneel
 • Dubbele uitlaat met verchroomde eindstukken
 • Gedeeltelijk met geperforeerd leder beklede stoelen in Miko®-Dinamica met tienvoudige elektrische verstelbare voorstoelen
 • Met geperforeerd leder bekleed stuurwiel en dito versnellingspookknop met rood stikwerk
 • Aluminium sportpedalen, zwarte hemelbekleding en velours vloermatten

De sportief afgestelde wielophanging draagt bij aan de dynamische rijervaring in de nieuwe Ford Edge ST-Line, geholpen door Ford Adaptive Steering. Deze technologie verbetert de reacties op stuurbewegingen en maakt het besturen van de SUV gemakkelijker, doordat het systeem de overbrenging continu aanpast aan de snelheid van de auto. Ook de schakelpeddels aan het stuurwiel accentueren het sportieve karakter van de Ford Edge ST-Line.

Met de optionele, draadloze lader is het mogelijk om de nieuwste smartphones zonder kabel op te laden. Met het omvangrijke SYNC 3 infotainmentsysteem, geschikt voor Apple CarPlay en Android Auto, zijn verbonden smartphones, audio, navigatie en klimaatregeling te bedienen via het 8 inch touchscreen en via spraakbediening.

Ford Edge

Klanten kunnen het luistergenot verder uitbreiden met het nieuwe premium B&O PLAY-audiosysteem dat speciaal is afgestemd op het interieur van de Ford Edge. Het omvat een tienkanaals Digital Sound Processor om elke speaker aan te sturen en te balanceren, zodat het geluid optimaal in het interieur wordt verspreid. Een optioneel surround sound-systeem biedt een intensere geluidservaring.

De nieuwe Ford Edge biedt ook een nieuw, digitaal instrumentenpaneel, waarin de bestuurder de weergave van de snelheidsmeter, toerenteller en display met voertuiginformatie aan zijn eigen voorkeuren kan aanpassen. Ook is te kiezen uit zeven kleuren. Andere voorzieningen ter verhoging van het comfort en gebruiksgemak zijn het panoramisch glazen dak over de volle lengte, het verwarmbare stuurwiel, verwarmbare en ventileerbare stoelen voorin en verwarmbare zittingen achterin.

De nieuw vormgegeven middenconsole is voorzien van een draaiknop voor de automatische achttrapstransmissie. Daardoor is ruimte vrijgekomen voor de draadloze oplader. De knop voor de elektronische parkeerrem vervangt de conventionele handremhendel en maakt ruimte vrij voor verstelbare bekerhouders en een diepe bergruimte die groot genoeg is voor boeken, speelgoed en tablets. Er zijn ook bergruimtes te vinden onder en in de bovenzijde van het dashboard.

Ford Edge

Behalve in de uitvoering ST-Line is de Ford Edge wordt de Edge in Nederland ook leverbaar als Vignale-uitvoering. Nieuwe uiterlijke details voor alle uitvoeringen zijn de bredere grille met voor elke uitvoering een andere afwerking. Ook het dashboard is vernieuwd en heeft een modernere uitstraling. De standaard aanwezige led-koplampen en -achterlichten kunnen worden aangevuld met kenmerkende led-dagrijverlichting. De nieuw ontworpen motorkap geeft de Edge een zelfverzekerde uitstraling.