9 april 2014
Chevrolet Corvette

Chevrolet Corvette

Corvette Stingray in 2015 met automatische 8-bak

9 april 2014 | Chevrolet maakt bekend dat voor de Chevrolet Corvette Stingray in 2015 een automatische achtversnellingsbak met 'flippers' aan het stuur beschikbaar zal worden, waarmee de prestaties en de efficiency beter zullen worden. De nieuwe transmissie is ontworpen door GM en zal ook door het bedrijf zelf worden gefabriceerd.

Naar verwachting zal de volledig nieuwe 8L90 achtversnellingsbak van GM bijdragen aan een met 5% verlaagd brandstofverbruik vergeleken met de voorgaande automatische zesversnellingsbak.

Chevrolet Corvette

De leverbare 8L90 transmissie is gebaseerd op dezelfde automatische achtversnellingsbak die zal worden geboden op de Corvette Z06 met supercharger, maar met unieke specificaties voor de koppelingen en koppelomvormer die passen bij de aandrijfkracht van de Stingray met ongeblazen 6.2-liter krachtbron.

Kleinere 'stappen' tussen de versnellingen zorgen er, vergeleken met de voorgaande automatische zesversnellingsbak, voor dat de motor optimaal op toeren blijft waardoor het motorvermogen en het koppel optimaal worden benut, resulterend in nog betere prestaties en een lager brandstofverbruik.

Chevrolet Corvette

Dankzij een slimme constructie neemt de nieuwe automatische achtversnellingsbak dezelfde ruimte in als de voorgaande zesbak. Door uitgebreid gebruik te maken van aluminium en magnesium is de nieuwe transmissie ook nog eens 4 kilo lichter. Dankzij nieuwe design elementen is de frictie verder afgenomen en dat draagt ook bij aan de verlaging van het brandstofverbruik met 5%.

De Corvette Stingray wordt in Nederland geleverd door de officiële Corvette-dealer Nefkens in Amersfoort.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!