19 juli 2017
Audi RS3

Audi RS3

Nieuwe Audi RS3 nu in Nederland

19 juli 2017 | De nieuwe Audi RS 3 Sportback en Audi RS 3 Limousine zijn klaar voor de start. De sportievelingen met de 294 kW / 400 pk sterke 2.5 TFSI vijfcilindermotor zijn inmiddels te bestellen en arriveren in augustus in Nederland. De RS3 Sportback is er vanaf 79.905 euro, de prijzen van de Audi RS 3 Limousine (sedan) beginnen bij 81.205 euro. Beide uitvoeringen bieden naast sportiviteit volop ruimte voor individuele keuzes.

De Audi RS3 Sportback en Limousine (sedan) worden aangedreven door een nieuwe 2.5 TFSI met 294 kW/400 pk en een koppel van 480 Nm. De sprint van 0-100 km/u kost 4,1 seconden en de topsnelheid is elektronisch afgeregeld op 250 km/u. Optioneel is een top van 280 km/h mogelijk. Een andere attractie is het unieke geluid van de vijfcilindermotor.

Audi RS3

De sportiviteit van de nieuwe RS3-modellen wordt al op het eerste gezicht duidelijk door het Quattro-logo onderin de grille, de blade in de voorbumper, brede wielkasten, de diffuser achter en de grote ovale uitlaatpijpen. De standaarduitrusting van de twee nieuwe RS3 modellen omvat onder meer LED-koplampen, 19-inch lichtmetalen velgen, sierlijsten en buitenspiegels in mat aluminium, sportstoelen, fijnnappa lederen bekleding, diefstalalarm, parkeerhulp plus met selectieve weergave, Audi sound system en Audi drive select waarmee de bestuurder een set-up naar eigen smaak kan kiezen.

Het speciale karakter van de auto's wordt ook onderstreept door de beschikbare exterieurkleuren: Nardogrijs, Arablauw kristaleffect, Gletsjerwit metallic, Floretzilver metallic, Catalunyarood metallic, Mythoszwart metallic, Daytonagrijs pareleffect en Panterzwart kristaleffect.

Audi RS3

De RS3 Sportback en RS3 Limousine zijn naar eigen smaak en wens aan te passen. Voor extra sportiviteit zijn er bijvoorbeeld de keramische remschijven, een sportuitlaat, supersportstoelen en de verhoging van de topsnelheid tot 280 km/u. Het comfortpakket maakt het dagelijks leven aangenamer met stoelverwarming, elektrisch inklapbare buitenspiegels met dimfunctie en elektrisch instelbare lendensteunen van de stoelen. Voor individuele designaccenten zijn er het Designpakket RS3, het optiepakket zwart en het optiepakket aluminium.

De twee nieuwe RS3-uitvoeringen zijn per direct te bestellen en staan vanaf augustus bij de Nederlandse Audi-dealers.